Kütahya'daki FETÖ/PDY Davası

Tutuksuz sanık iş adamı Göksel Özçınar, etkin pişmanlıktan yararlanmak için itiraflarına devam etti.

Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan tutuksuz sanık iş adamı Göksel Özçınar'ın yargılanmasına devam edildi.

Kütahya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Özçınar ve avukatları katıldı.

"Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan madeni yağ fabrikası sahibi Özçınar, mahkeme heyetine, etkin pişmanlıktan yararlanmak için itiraflarına devam edeceğini söyledi.

FETÖ'nün yurt içi ve dışındaki faaliyetleri ile Kütahya yapılanması hakkında bilgi veren Özçınar, aralarında örgüt yöneticileri ve iş adamlarının da bulunduğu yaklaşık 15 kişinin ismini mahkeme heyetine verdi.

Özçınar, 17-25 Aralık sürecinin ardından örgütle bağını kopardığını savunarak, "Bu süreçten sonra örgütün toplantılarına katılmadım. Kesinlikle bir kuruş dahi para vermedim." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün 2014'te yapılan yerel seçimlerde iktidara karşı Kütahya'dan bağımsız belediye başkanı adayı çıkardığını belirten Özçınar, örgütün il imamı Ali Peksöz ve örgüt yöneticilerince yapılan planlamaya göre bağımsız belediye başkanı adayına 300 bin lira para vadedildiğini ileri sürdü.

Özçınar'ın avukatı, müvekkilinin adli kontrol şartı nedeniyle haftada 3 gün imza atmak zorunda kaldığını ve iş adamı olmasından dolayı şehir dışı seyahatleri yüzünden zorluk yaşadığını dile getirdi. Avukat, müvekkiline ilişkin imza atma şartının kaldırılması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Özçınar'ın imza atma şartının kaldırılması, yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartının ise devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA