İstanbul'da Çalınan Otomobil Adana'da Bulundu

İstanbul'da bir ay önce çalınan otomobil, Adana'da sahte plakayla ele geçirildi Yakıtı bitmesi nedeniyle otomobilini çalıştıramayan araç sahibi, 'Benzinini, gazını bitirmişler. Bir aydır geziyorlar ama benzinini de gazını da koymamışlar.' dedi

İstanbul'da Çalınan Otomobil Adana'da Bulundu
İstanbul'da bir ay önce çalınan otomobil, Adana'da sahte plakayla bulundu, araç polis tarafından sahibine teslim edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda yaptığı uygulamada şüpheli bulduğu 33 EGU 71 plakalı otomobili durdurdu.

Otomobilin plakasıyla şase numarasının tutmaması üzerine sürücü M.K, gözaltına alındı, araç emniyet otoparkına çekildi.

Burada yapılan incelemede, plakasının 34 PK 8260 olduğu tespit edilen otomobilin, İstanbul'dan 3 Mart 2018'de çalındığı belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli M.K, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Polis, otomobil sahibi Mustafa Özbek'e ulaşarak aracını Adana'da teslim almasını istedi.

- Benzini biten otomobil çalışmadı

Aracını teslim almak için Adana'ya gelen Özbek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 12 Nisan'da evine girerek sadece otomobilinin anahtarını çalan hırsızın, 3 Mayıs'ta da park halindeki aracını çaldığını iddia etti.

Otomobilin çalınmasından tam bir ay sonra Adana polisinin kendisini aradığını belirten Özbek, “Ben kendilerine teşekkür ettim. Adana'nın böyle bir polis teşkilatı olduğu için sevinmesi lazım. Bu mübarek gün beni sevindirdiler. Bütün Adanalıların da sevinmesi lazım. Adanalılar böyle bir polis teşkilatları olduğu için gurur duysun." dedi.

Polis ekiplerinden otomobilin anahtarını alan Özbek, aracını yakıtı bittiği için çalıştıramadı.

"Benzinini, gazını bitirmişler. Bir aydır geziyorlar ama benzinini de gazını da koymamışlar." diyerek isyan eden Özbek, otomobiline yakıt aldıktan sonra İstanbul'a yola çıktı.​
Kaynak: AA