'İmar Barışı' Toplantısı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz: 'İmar Barışı uygulaması 8 Haziran'da başlayıp 31 Ekim'de bitiyor'.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İmar Barışı uygulamasının 8 Haziran'da başlayıp, 31 Ekim'de biteceğini belirtti.

İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşın imar sorunlarını çözmeyi amaçlayan "İmar Barışı" toplantısı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya, Vali Yavuz'un yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve personeli ile ilgili diğer görevliler katıldı.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, İmar Barışı'nın vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmayı amaçladığını belirterek, şöyle devam etti:

"İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılacaktır. Vatandaşlarımız ilçelerimize, belediyelerimize, kaymakamlıklarımıza müracaat edebilecekler. İmar Barışı uygulaması 8 Haziran'da başlayıp 31 Ekim'de bitiyor. Bu tür durumda olan yapı sahipleri, bu uygulamaya e-devlet sistemi üzerinden 7 gün, 24 saat ulaşabilecekler. Vatandaşlarımız sisteme girdiğinde karşılaştıkları sorunlar olabilir. Bu konuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili tüm birimler vatandaşımıza yardımcı olacaklar. "

Vatandaşların "Alo 181" çağrı hattından da bu konuda bilgi alabileceklerine işaret eden Yavuz, şunları kaydetti:

"İmar Barışı ile ilgili olan vatandaşlarımız yarın itibariyle başvurularını yapabilecek. Hayırlı, uğurlu olsun . İlimiz özelinde yönlendirme ihtiyacı olan vatandaşlarımız için kurum ve kuruluşlarımız vatandaşlarımıza yardımcı olmaya hazırdır. Herkes e-devlet sistemi üzerinden işlemlerini yapabilecek. Bu hukuki düzenleme hem kanunda, hem yönetmelikte, hem de Bakanlığımızın sayfalarında bulunuyor."

Daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, İmar Barışı ile ilgili sunum yaptı.

Sunumun ardından Çiftçi, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA