İhtiyaç Sahibi 200 Çocuk, Bayram Sevinci Yaşadı

İyilikhane Çocuk Derneği, 200 ihtiyaç sahibi çocuğa bayram sevinci yaşattı İyilikhane Çocuk Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Sena Soyyiğit: 'Bugün 40 gönüllü arkadaşlarımızla mağazaya geldik ve burada belki de hayatlarında ilk kez kendi kıyafetini kendisinin seçme imkanına kavuşan çocuklarımızla buluşuyoruz. Çocuklarımız, 100 lira kotayı dolduracak şekilde ne istiyorsa o kıyafetleri alabiliyor. İkinci el kıyafet değil, kendi beğendiği bayramlığı almaları ve bayram sabahına buradan aldıkları bayramlıkların sevinciyle kalkmalarını sağlamak bizim için çok önemli'

İyilikhane Çocuk Derneği, 200 ihtiyaç sahibi çocuğa bayram sevinci yaşattı.

Dernek, LC Waikiki'nin Fatih şubesinde gerçekleşen bayramlık alım etkinliğinde, 200 ihtiyaç sahibi çocuğa, kendi istedikleri bayramlıklarını alma fırsatı sundu.

İyilikhane Çocuk Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Sena Soyyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014'de kurulan dernek çatısı altında, bayram öncesi bayramlık, ailelerine kumanya ve çeşitli ödüller takdim ederek, ramazan boyunca yaklaşık bin 500 çocuğa bayram sevinci yaşatmak istediklerini söyledi.

Öğrencilik yıllarında gönüllü olarak başladıkları dernek çalışmaları bünyesinde pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini aktaran Soyyiğit, "Başkanımızın çizim yeteneği vardı ve ilk başta kitap ayraçları yaparak çıktığımız yolda katarakt ameliyatı, Afrika Malavi'de bir yetimhane ve Patani'de 360 çocuk için bir okul inşa ettik. En son da 2018 Nisan'da ise Bangladeş'te inşa ettirdiğimiz 'İyilikhane Yetimhanesi'ni açtık." dedi.

Soyyiğit, 2015'den itibaren her bayram yaklaşık bin 500 çocuğa bayramlık hediyeler takdim ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün burada 40 gönüllü arkadaşlarımızla mağazaya geldik ve burada belki de hayatlarında ilk kez kendi kıyafetini kendisinin seçme imkanına kavuşan çocuklarımızla buluşuyoruz. Çocuklarımız, 100 lira kotayı dolduracak şekilde neyi, nasıl istiyorsa, istedikleri kıyafetleri alabiliyor. İkinci el kıyafet değil, kendi beğendiği bayramlığı almaları ve bayram sabahına buradan aldıkları bayramlıkların sevinciyle kalkmalarını sağlamak, bizim için çok önemli bir durum. Bağışçılarımızın desteğiyle oluşturduğumuz kumanyalarımızı çocuklarımızın ailelerine ve çocuklarımız için hazırladığımız çikolata, balon gibi minik hediyeleri de etkinlik bitiminde takdim ediyoruz. Bütün bunlar, gönüllü olan bütün arkadaşlarım için büyük bir mutluluk kaynağı."

Yaklaşık 15 etkinliğe katıldığını ve her seferinde eksilmeyen büyük bir heyecanı yaşadığını vurgulayan Soyyiğit, "Bu sorumluluğu yerine getiriyor olabilmemizin, Rabbimizin bir ikramı olduğunu düşünüyorum. Çocukların gözlerindeki o sevinci, mutluluğu ve yüzlerine sinen tebessümü görmek çok güzel bir duygu." değerlendirmesinde bulundu.

Derneğe maddi katkı sunmak isteyenler, "www.iyilikhane.org.tr" den online bağış ve BAYRAMLIK yazıp 4589'a SMS ile 5 lira bağış yapabiliyor.
Kaynak: AA