'HDP Milletin İradesine İhanet Etti'

HÜDA PAR Van milletvekili adayı Rasim Sayğın: 'Şehirlerimizin yakılıp yıkılması noktasında HDP'nin olumsuz anlamda çok ciddi etkisi oldu. Halbuki Kürtler, barış ortamının sağlanması, sorunların Ankara'da çözülmesi yönünde bu partiye destek vermişti. HDP, bu iradeye sahip çıkmadı ve bu iradeye ihanet etti. Dolayısıyla şehirlerimiz yakılıp yıkıldı'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van milletvekili adayı Rasim Sayğın, "Şehirlerimizin yakılıp yıkılması noktasında HDP'nin olumsuz anlamda çok ciddi etkisi oldu. Halbuki Kürtler, barış ortamının sağlanması, sorunların Ankara'da çözülmesi yönünde bu partiye destek vermişti. HDP, bu iradeye sahip çıkmadı ve bu iradeye ihanet etti. Dolayısıyla şehirlerimiz yakılıp yıkıldı." dedi.

Sayğın, yaptığı açıklamada, 6-7 Ekim olaylarında yaşananlarla ilgili faillerin bir kısmının yakalanarak cezalandırıldığını söyledi.

Bu olaylarda katledilenlerin failleri ve azmettiricilerinin cezasını almaları gerektiğini anlatan Sayğın, "Selahattin Demirtaş ile ilgili mesele, adaletin sağlanması meselesidir. İsmi kim olursa olsun Yasin Börü davasında bir şekilde azmettirici, ya da fail olarak bir dahli varsa muhakkak yargılanmalı ve cezasını da çekmelidir. Bunun kararını verecek olan yargıdır." dedi.

- AK Parti'nin seçim aracına yönelik saldırı

Van'da önceki gün AK Parti seçim aracına yönelik saldırıya da tepki gösteren Sayğın, şunları söyledi:

"Seçim sürecinde bazı saldırılar olduğu yönünde haberler geliyor. Ankara'da Saadet ve MHP'li tabanların karşı karşıya gelmesi durumu söz konusu oldu. Doğu Anadolu'da da seçim arabalarına yönelik saldırı düzeyinde ufak taşlamalar olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla HÜDA PAR geçmiş seçim dönemlerinde olduğu gibi bu seçim döneminde de olgunlukla bu seçimin yürümesi noktasında elinde geleni yapmaktadır."

Sayğın, önceki yıllarda terör örgütü PKK tarafından şehirlerde çukurların kazıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Şehirlerimizin yakılıp yıkılması noktasında HDP'nin olumsuz anlamda çok ciddi etkisi oldu. Halbuki Kürtler, barış ortamının sağlanması, sorunların Ankara'da çözülmesi yönünde bu partiye destek vermişti. HDP, bu iradeye sahip çıkmadı ve bu iradeye ihanet etti. Dolayısıyla şehirlerimiz yakılıp yıkıldı. Bugün tekrardan bir çizgiye gelmiş olmaları, yeniden Kürt halkının temsilcisi olma iradelerini bu şekilde ortaya koymalarının nedeni de onların haklı olmalarından kaynaklı bir durum değildir."

HÜDA PAR olarak herhangi bir parti ile ittifak yapmadan 81 ilde seçimlere gideceklerini belirten Sayğın, "Cumhurbaşkanlığı konusunda genel başkanımızın da açıkladığı gibi Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğimizi beyan etmiştik. Bu beyanımız halen de geçerliliğini koruyor." diye konuştu.
Kaynak: AA