Gürcistan'da Hükümet Binası Önünde Ayakkabı Protestosu

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki hükümet binasının önünde yönetim karşıtı sembolik bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Gürcistan'da Hükümet Binası Önünde Ayakkabı Protestosu
Geçtiğimiz hafta, başkent Tiflis’teki parlamento binası önünde toplanarak protesto gerçekleştiren “Beni Öldürme” itiraz eylemi destekçilerinden oluşan bir grup genç Gürcistan Hükümet Binasının önünde yaklaşık 200 tek eski ayakkabı sergileyerek protesto etti.

Eylemin organizatörleri, geçen yıl Aralık ayında Tiflis’teki Horava Caddesi’nde öldürülen iki gencin davasında mahkemenin adaletli karar çıkarmasını talep etti. Protestocular, 10 Haziran’a tarihine kadar hükümet tarafından belirli adımlar atılmasa, "Halk hükümeti eski ayakkabılarını değiştirdiği gibi değiştirecek" açıklamasına bulundu.

Protestoculardan Tite Gedenidze, hükümete 10 Haziran’a kadar zaman verdiklerini hatırlatarak, “Sistem cinayetleri açık olarak görünüyor. Bu Gürcistan’da bitmeli, sona ermeli ve dağılmalı. Biz hükümete Haziran ayının 10’una kadar süre verdik” dedi.

Geçtiğimiz hafta Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki parlamento binası önünde toplanan binlerce kişi, geçen yıl aralık ayında öldürülen oğlu için adalet arayan Zaza Saralidze ile birlikte hükümet karşıtı protestolar düzenlemişti. Protestocular, eylemde "Beni öldürme" şeklinde sloganlar atarak, "Zaza Saralidze’ye adalet" yazılı pankartlar taşımıştı.

Başbakanla görüşen Saralidze, mahkemenin soruşturmayı gerçekleştirmesi için hükümete 10 Haziran’a kadar süre verdiklerini, aksi takdirde büyük eylemlere yeniden başlayacaklarını söylemişti.
Kaynak: İHA