ETSO'dan Üye Aidat Borçlarına Yapılandırma

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyelerinin aidat borçlarına, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında yeniden yapılandırma imkanı getirildiği bildirildi.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamada, ETSO'nun üye ve munzam aidat borçlarına, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun kapsamında yeniden yapılandırma imkanı getirildiği belirtilerek, oda üyelerinin 31 Temmuz'a kadar ETSO'ya başvurup söz konusu yapılanmadan yararlanabileceği aktarıldı.

Üyelerin geçmiş döneme ait borçların gecikme zammı olmaksızın temmuz sonuna kadar tek seferde ödenebileceği gibi, ilk taksidi temmuz ayından başlamak üzere 6 eşit taksitle de ödenebileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kanuna göre dileyenler toplam meblağı 6 takside kadar ödeyebilecek. Bu durumda birinci taksitin son ödeme günü 31 Temmuz olup, altı aylık taksit yapılması durumunda kalan beş taksit birer aylık dönemler halinde tahsil edilecek. Kanunda ayrıca, 'Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde ise yapılandırma iptal edilerek aidat borcunun eski haline döndürüleceği ve o ana kadar yapılan tahsilatların borçtan düşülerek günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edileceği' hükmü yer alıyor. Bu sebeple üyelerimizin yapılandırmalarının bozulmaması için taksitlerin zamanında ödenmesine özen göstermelerini rica ediyoruz."

- "Üyelerimiz bu fırsatı iyi değerlendirip borçlarından kurtulsun"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de borçlara yeniden yapılandırma imkanı sağlayan 7143 sayılı kanunun hem devlete borcu olan bireyleri, hem de SSK ve vergi borçlu olan işletmeleri rahatlatacağını vurgulayarak, "Oda üye ve munzam aidatlara da ödeme kolaylığı getiren kanundan borcu olan bütün mükelleflerin yararlanmasını arzu ediyoruz. Aidatlarını ödeyememiş üyelerin odaya müracaat etmeleri halinde borçlarını hemen yapılandıracağız. Üyelerimizin bu fırsatı değerlendirmesini ve borçlarından kurtulmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA