Çataloğlu Ailesinin Katil Zanlıları Aralıkta Hakim Karşısına Çıkacak

Kastamonu'da hırsızlık amacıyla girdikleri evde aynı aileden 5 kişiyi öldürdükten sonra yaktıkları iddiasıyla tutuklanan 3 sanığın, 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına 4 Aralık'ta başlanacak.

Kastamonu'da hırsızlık amacıyla girdikleri evde aynı aileden 5 kişiyi öldürdükten sonra yaktıkları iddiasıyla tutuklanan 3 sanık, 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacakları davada 4 Aralık'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Bürme köyünde geçen yıl Fazıl Çataloğlu ve akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin yakılarak aynı aileden 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili savcılıkça hazırlanan iddianamenin, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından duruşma tarihi belirlendi.

Davanın ilk duruşması 4 Aralık'ta görülecek.

- Olay

Bürme köyü Kuzören Mahallesi'nde Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin 29 Kasım 2017'de yanmasının ardından Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Aileye ait 28 küçükbaş hayvanın telef olduğunun belirlenmesi ve 20 küçükbaş hayvanın da yangından sonra ailenin traktörünün terk edildiği yerde bulunması üzerine soruşturma derinleştirilmiş, Erkan ve Ersan Kaş kardeşler ile Ali Şahin tutuklanmıştı.

Savcılık tarafından, hayvan hırsızlığı amacıyla olay yerine gelen zanlıların direnmeye kalkan aileyi tabanca ve tüfekle öldürdükleri, cesetleri de yakarak ortadan kaldırmaya çalıştıkları belirtilmişti.

Ankara Adli Tıp Kurumundaki incelemenin ardından 5,5 ay sonra yakınlarına teslim edilen 5 kişilik Çataloğlu ailesinin cenazeleri, 9 Mayıs'ta tek tabutta taşınarak ahşap kutu içinde toprağa verilmişti.

- İddianame

Kastamonu Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, hayvan hırsızlığı olarak başlayan olayda Erkan ve Ersan Kaş kardeşlerin kamyonetle Bürme köyüne gitmek üzere yola çıktıkları, Hatip köyünden kayınpederleri Ali Şahin'i aldıktan sonra aracı 300 metre uzaklıkta bıraktıkları belirtiliyor.

Şahin'in, sakinleştirmek için evin çevresindeki köpeklere ekmek verdiği kaydedilen iddianamede, seslere uyanan Fazıl Çataloğlu'nun kurusıkı silahla havaya ateş etmesi üzerine Erkan Kaş'ın tüfekle Çataloğlu'nu vurduğu, ardından eve giren sanıkların Sebahat, Şengül, Emin ve Serdar Çataloğlu'nu tabanca ve tüfekle öldürdükleri anlatılıyor.

Hırsızlık amacıyla girdikleri evde bulunanları öldürdükten sonra yaktıkları öne sürülen 3 sanığın, "5 kişiyi canavarca hisle öldürdükleri" gerekçesiyle 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile mala zarar verme, yağma ve hırsızlık suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.
Kaynak: AA