Bu Annenin 'Fedakarlık Karnesi' Pekiyi

İzmir'de yaşayan 55 yaşındaki Nur Kadın Göksel, 11 yıldır okula götürdüğü ve dersteyken kapısında beklediği engelli kızının her teneffüs ihtiyaçlarını karşılıyor Annesinin fedakarlığına derslerine çok çalışarak karşılık veren Nurten Göksel, minnettarlığını aldığı başarı belgeleriyle gösterdi Nurten Göksel: 'Benim okumamı benden çok annem istiyor. Onu okula gönderen olmamış çünkü' Anne Nur Kadın Göksel: 'Seve seve yapıyorum, mutlu oluyorum. Memur olursa daha mutlu olacağım. Güzel karneler getiriyor hep çok seviniyorum'

Bu Annenin 'Fedakarlık Karnesi' Pekiyi
HALİL ŞAHİN - İzmirli 55 yaşındaki Nur Kadın Göksel, engelli kızını 11 yıldır her gün sınıfına kadar götürüyor, dersteyken bekliyor, teneffüslerde yanına giderek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Annesinin emeklerini boşa çıkarmayan kızı Nurten Göksel de yıl sonunda aldığı başarı belgesini annesine armağan etti.

Beydağ ilçesine bağlı Beyköy Mahallesi'nde yaşayan Nur Kadın Göksel, engelli kızının okuması için yaptığı fedakarlıkla örnek oluyor. Ailesi okula göndermediği için bir yanı hep buruk kalan anne, kızı Nurten Göksel'in eğitimden uzak kalmaması için 11 yıldır yoğun çaba sarfediyor.

Serebral palsi hastalığı nedeniyle fiziksel engeli bulunan kızıyla her sabah okula gelen anne, onu sınıfına bıraktıktan sonra bahçede ya da koridorda bekliyor. Her teneffüs zil çaldığında kızının yanına koşan anne, evladının yeme, içme ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını gideriyor.

Yaz kış demeden, tüm zorluklara rağmen kendisini yalnız bırakmayan Nur Kadın Göksel'in fedakarlığına derslerine çok çalışarak karşılık veren Nurten Göksel ise başarılı bir öğrenci olarak annesini gururlandırıyor.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Göksel, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim yılını da teşekkür belgesi alarak tamamladı.

Göksel, yüksek notlarla dolu karnesini annesine hediye etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de anneye, kızının eğitiminde gösterdiği fedakarlık için çiçek verdi.

- "Seve seve yapıyorum"

Anne Nur Kadın Göksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada eşinin pazarcılık yaptığını, 5 çocuklarının olduğunu anlattı.

En küçük çocuğu Nurten'in hastalığı nedeniyle onu yalnız bırakmadığını kaydeden anne Göksel, ilkokula başladığı günden beri kızıyla okula gelip gittiğini söyledi.

Gününün büyük kısmının okulda geçtiğini, ev işlerini akşam okul dönüşü yapabildiğini belirten Göksel, "Seve seve yapıyorum. Mutlu oluyorum. Memur olursa daha mutlu olacağım. Güzel karneler getiriyor hep çok seviniyorum." ifadelerini kullandı.

- Annesi hastalanınca okula gidemedi

Nurten Göksel de hastalığı nedeniyle ilkokula 11 yaşında başladığını, annesinin desteğiyle 11. sınıfa geldiğini, seneye liseden mezun olacağını anlattı.

Annesinin bu yıl böbrek rahatsızlığı yaşadığını, bir süre hastanede tedavi gördüğünü, bu nedenle birkaç hafta okuldan uzak kaldığını aktaran Göksel, şöyle devam etti:

"Bir ara tek başıma gelip gitmeye çalıştım, arkadaşlarım yardım etti. Onun yokluğunu hissettim. Sonra annem 'illa geleceğim' dedi. Yaz kış benimle gelir gider. Sabah kahvaltıyı hazırlar, evdeki yapacağı işleri yapar, giyinmeme yardımcı olur. Sonra birlikte servise bineriz. Derse girince o okulda bekler. Teneffüste gelip ihtiyaçlarımı sorar. Okumamı benden çok annem istiyor çünkü onu okula gönderen olmamış."

Göksel, annesinin yaptığı iyilik ve fedakarlıkların farkında olduğunu ifade etti.

Üniversiteye gitmeyi planladığını dile getiren Göksel, "Başka bir anne yapar mı bilmem, 11 senedir benim yanımda gelip gidiyor. Son senem kaldı. Sosyal hizmetler okumak istiyorum, o alanda çalışmak istiyorum. Benim gibi engelli arkadaşlarıma yardım etmek istiyorum çünkü bir engellinin halinden ancak bir engelli anlar." diye konuştu.

Annesine emekleri için teşekkür eden Göksel, "Senin borcunu memur olarak ödeyeceğim." dedi.

- "En anlamlı karne"

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de verdikleri en anlamlı karnelerden birinin Nurten Göksel'e ait olduğunu belirtti.

Nur Kadın Göksel'in, fedakarlığı ile annelik vasfının, sevgisinin ve muhabbetinin ne kadar yüce olduğunu gösterdiğini kaydeden Yahşi, "Bir anne kendine hayatından vazgeçiyor evladı için. Dünyada çok az kişinin yapabileceği bir fedakarlık. Aslında öğrenci karne alıyor ama anne de sevgi, saygı karnesini en üst düzeyde hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA