Bismil Milli Eğitim Müdürlüğünce Hazırlanan Kitap Tanıtıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce 250 öğrenci tarafından hazırlanan "Genç Beyinler Yeni Fikirler-2" adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilerin katılımıyla hazırlanan "Genç Beyinler Yeni Fikirler-1" kitabının büyük beğeni görmesi üzerine gelen talep doğrultusunda, "Genç Beyinler Yeni Fikirler-2" kitabı çıkarıldı.

Kitabın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, 2017-2018 eğitim öğretim yılının sonunda güzel bir etkinlikte buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlçede görevlerini sürdürdüklerini dile getiren Yüksel, "Söz konusu eğitim olunca 5, 10, 20 sene sonrasına da yatırım yapıyoruz." dedi.

Kitap okumanın önemine değinen Yüksel, "250 çocuğumuz kitap okuya okuya bu kitabı yazdı. Bu çalışmanın geleneksel olması, her yıl yeni bir kitap yazılması temennisinde bulunuyorum. Gençlerimize, öğrencilerimize sahip çıkarak onların yanında olduğumuzu göstereceğiz." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak da yola çıkarken amaçlarının genç ve dinamik öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek, kendilerini tanımalarını ve ifade edebilmelerini sağlamak, onları özgüven sahibi yapmak, okuyanları yeni düşüncelerle buluşturmak olduğunu aktardı.

"Bu yolculuk öyle güzel ve yoğun ilgiyle sürdü ki kitabımızın ikincisinin yayınlanmasına karar verdik. Okullarımızdan gelen binlerce güzel ve kıymetli eser arasından geçen yıl 150 eser, bu yıl ise itina ile 250 eser seçerek okuyucularla buluşturduk. 10 binden fazla eser içerisinden 250 eseri seçerek kitap haline getirdik." diyen Ak, kitapta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA