Bandırma'da 'Dijital Kültür Ortamında Çocuk Yetiştirmek' Projesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Bandırma Kaymakamlığı arasında, Dijital Kültür Ortamında Çocuk Yetiştirmek Projesi için protokol imzalandı.



Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ile Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Kaymakamlık binasında düzenlenen imza töreninde protokolü imzaladı.

Törende konuşan Bandırma Kaymakamı Yazar, öğrencilerin sosyal medya kullanımı konusunda problemler yaşadığını söyledi.

Sosyal medyadan kaynaklanan bir takım şiddet unsurları ve sosyal medya terörizmi konusunda öğrencilerin ve vatandaşların sıkıntıları olduğunu ifade eden Yazar, "Biz de buna bir nebze olsun çözüm bulmak amacıyla üniversitemizin iş birliği halinde yeni bir proje başlatıyoruz." dedi.

Okullardaki öğrencileri, öğretmenleri ve arzu eden velileri bir sosyal medya eğitiminden geçireceklerini belirten Yazar, "Bu protokolün amacı budur. Bu işi üniversitemizle beraber İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yürütecek." diye konuştu.

Özdemir ise "Bu modern dönemde teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanıyoruz. Çok fazla faydası varken, elbette bir takım zararları da mevcut. Bu zararların önemli bir kısmı da gençlerimize yönelik. Bu nedenle sosyal medyadan gençlerimizi de korumak gerekiyor. Biz de şu anda gençler üzerine odaklandık. Okullarımızda öğrencilere, öğretmenlere, velilere yönelik konferans ve seminerler verilecek." ifadelerini kullandı.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ve üniversiteden akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA