Vali Balkanlıoğlu Gaziler Ve Aileleriyle İftar Yaptı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından onurlarına verilen iftar yemeğinde gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bir restoranda düzenlenen iftar programına, Vali Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu'nun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, gaziler ve aileleri katıldı.

Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada, geçen günlerde yine Büyükşehir Belediyesince onurlarına düzenlenen iftar programında şehit aileleriyle bir araya geldiklerini, şimdi de gaziler ve aileleriyle buluşmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesine bu hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Balkanlıoğlu, güzel vatanı kendilerine yurt yapan, düşmanlara karşı koruyup bugüne kadar rahat ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlayan şehitlerle gazilere çok şey borçlu olduklarını vurguladı.

Vali Balkanlıoğlu, kendisinin de Çanakkale'de şehit olan bir dedenin torunu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hatta dedem, beş kız çocuğundan sonra dünyaya gelen oğlunu, yani babamı 30'lu yaşlarda göremeden şehit olmuş ve rahmeti rahmana kavuşmuş. Ağabeyimle birlikte giderek dedemin mezarını bulduk, bize belgelerini de gönderdiler. Biz de şehit torunu olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Şu memlekette ailesinde, sülalesinde şehit ve gazi olmayan hiçkimse yoktur diyebilirim. Bu güzel memlekette yaşamanın, huzur bulmanın bedeli maalesef ağırdır. Bu bedeli mutlaka ödemek zorundayız ama Allah hiçbir anayı ağlatmasın ve başka acılar da göstermesin. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bütün akrabası, evladı, anne ve babası da bizlere emanettir. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerek hükumetimiz, gerekse onun temsilcisi olarak bizler her zaman sizin yanınızdayız. Sizlere yardımcı olup sorunlarınıza çözüm bulmak, boynumuzun borcudur."

Programın sonunda Vali Balkanlıoğlu, gaziler ve aileleriyle bir süre görüştü.

Kaynak: AA