Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Namık Kemal Üniversitesi, kalite kültürünü yaymak ve benimsetmek amacıyla kalite komisyonu tarafından tüm akademik ve idari birimlere yönelik düzenlenen toplantılar tamamlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, toplantılar, Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Kalite Kurulu Üyeleri Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Konukcu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut ve diğer akademik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

10 gün süren ziyaretlerde kurum çalışanlarına kalite nedir, kurum içi değerlendirme raporu nedir ve dış değerlendirme süreci nasıl olmakta gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Toplantı sonunda birim yetkililerine üniversite Kalite Politikası ile Misyon ve Vizyonun yer aldığı çerçeveler takdim edildi.

-Uygulamalı Bitki Doku Kültürü ve Su Kültürü Eğitimi

Namık Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen "Uygulamalı Bitki Doku Kültürü ve Su Kültürü Eğitimi" tamamlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Ziraat Biyotek projesi kapsamında düzenlenen "Uygulamalı Bitki Doku Kültürü ve Su Kültürü Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyelerinden proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş, proje koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sheida Daneshvar ve proje personeli Araş. Gör. Elif Ceren Pehlivan’ın eğitmenliğinde katılımcılar ilk gün “Su Kültürü Teknikleri” hakkında teorik ve uygulamalı bir eğitim aldı.

Eğitimin ikinci ve üçüncü günlerinde “Bitki Doku Kültürü Teknikleri” hakkında Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü uygulama ve araştırma laboratuvarlarında teorik ve uygulamalı eğitime devam edilirken eğitim kapsamında katılımcılar Su Kültürü ve Doku Kültürü tekniklerini birebir uygulama yapma imkanı elde etme olanağı buldu.

Eğitimin dördüncü gününde Doku Kültürü ortamında yetiştirilen bitkilerin dış ortam şartlarına aktarılması ve ortam şartlarına alıştırma süreci hakkında bilgiler verilmiş, yine aynı gün Su Kültürü Tekniği kullanılarak yetiştirilmeye bırakılan bitkilerin genel durumu kontrol edildikten sonra katılımcılarla eğitimin genel bir değerlendirmesi yapıldı.

Eğitimin son gününde Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat ve Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Behiye Banu Bilgen’in katılımları ile düzenlenen tören ile kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

-Vali Ceylan iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, iftara Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, huzurevi sakinleri, koruyucu aileler ve sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Ceylan, burada yaptığı konuşmada, koruyucu aile modelinin bakanlık tarafından başlatıldığı güzel bir uygulama olduğunu ve bu sayede çocukların aile ortamında büyüme imkanı bulduğunu ifade etti.

Kaynak: AA