Şemdinli Küçük Sanayi Sitesinin Alt Yapısı İçin Protokol İmzalandı

Hakkari Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında "Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Alt Yapı Modernizasyon Projesi” için protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli'de 2012 yılından itibaren küçük sanayi sitesi ve dükkanları için inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sanayi sitesinin alt yapısının belli bir kısmının tamamlandığını aktaran Toprak, "Geriye çok küçük bir üst yapı kısmı kaldı. Buna Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız kredi desteğini sürdürüyor. DAKA teşkilatımızla beraber küçük sanayi sitesi ile valiliğimiz arasında yaptığımız protokol çerçevesinden yüzde 75'i ajans tarafından karşılanmak üzere alt yapının kalan son rötuşlarını tamamlıyoruz. Yaklaşık 1,5 milyon yatırım gerçekleştiriyoruz ve bu vesile ile arıtma kısmını tamamlıyoruz." dedi.

Küçük sanayi sitesindeki esnafa en iyi hizmet verebilecekleri bir ortam sağlandığını belirten Toprak, DAKA'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Toprak, şunları kaydetti:

"Hakkari ve ilçelerine gerek sosyal, kültürel gerekse de alt ve üst yapı faaliyetlerine bize çok büyük destekleri oluyor. Hakkari'nin bir yatırım merkezi haline dönüşmesinde gözle görülür şeklinde bize destekleri, faydaları oluyor. Bugün de aynı şekilde 50 esnafımızın çok seri ve donanımı tamamlanmış bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmelerine vesile olacak küçük sanayi sitemizin tamamlanmasına vesile oluyoruz. Sanayi sitesi 2 aya kadar üst yapı da tamamlanıp tamamen hizmete girecek. Bunun haricinde de yine 25 vatandaşımız, esnafımız müracaatta bulundu. 50 olan dükkan sayısını inşallah önümüzdeki dönemde 75'e çıkararak hem istihdam yaratacak hem de Şemdinli halkına sanayi ile ilgili güzel hizmet sağlayacağız."

Ardından Vali Toprak ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray söz konusu projenin protokolünü imzaladı.

Toplantıya, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Tekin de katıldı.

Kaynak: AA