Sarıkamış HEM Kursiyerlerinden Yıl Sonu Sergisi

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde (HEM) düzenlenen kurslarda üretilen el emeği eserlerden oluşan yıl sonu sergisi açıldı.

Sarıkamış HEM'de yıl boyunca açılan meslek ve beceri kurslarında katılımcalar tarafından üretilen el sanatları, üç boyutlu kabartma resim, ahşap boyama, çini, takı tasarım ve dikiş nakış ürünleri, düzenlenen sergiyle beğeniye beğeniye sunuldu.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, sergi açılışında yaptığı konuşmada, kadınların üreterek ülke ekonomisine katma değer kazandırmasının önemli olduğunu söyledi.

Üretmeyen toplumların ayakta durmasının zor olacağını dile getiren Karaman, şunları kaydetti:

"Eğitimde Sarıkamış'ın kalitesini arttırırken örgün eğitimin yanında bu tür yaygın eğitimi hayat boyu öğrenme kuruluşlarımızın vasıtasıyla da inşallah Sarıkamışımızı hak ettiği yere getireceğiz. Bu anlamda kadınların el emeği ve göz nuruyla ürettiği bu ürünler, büyük önem kazanarak ekonomik olarak iyi bir potansiyel oluşturacak. Sergide emeği olan herkesi kutluyorum."

Sarıkamış HEM Müdürü Ali Cengiz Birdal da düzenlenen kurslar hakkında bilgi vererek, "Bu eğitim öğretim yılında yaklaşık 7 ay süreyle bilgisayar işletmenliği, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi, yabancı dil, okuma yazma opsidyen, dikiş nakış, çinicilik, ebru, ahşap boyama ve yakma gibi toplam 124 kursa bin 702 kursiyer iştirak etti." dedi.

Sergi açılışına, 9. Komando Tugay Komutanı Bilgin Çetinbağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, İlçe Emniyet Müdürü Kamber Ruhi Yıldırım, daire amirleri ve belediye meclisi üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA