Memurlardan 3600 Ek Gösterge Talebi

Büro Memur-Sen Alaşehir İlçe Temsilcisi Ömer Şeker, tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge talebinde bulunduklarını bildirdi.

Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs tarihinde Ak Parti Seçim beyannamesinde vurguladığı Ek Gösterge açıklamasıyla ilgili, Büro Memur-Sen olarak polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine verilecek ek gösterge hakkını olumlu bulmakla beraber, büyük ve güçlü Türkiye'ye inananlar olarak tüm kamu çalışanlarını kapsaması gerektiğini belirtti.

Her fırsatta eşit işe eşit ücret ilkesini dile getirdiklerini ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

"Bu anlamda kamu görevlilerinin ek göstergelerinin artırılmasına ilişkin vaadin en geniş kapsamda tüm kamu görevlilerini kapsayarak, mağduriyetleri giderilecek şekilde gerekli çalışmanın yapılması ve hayata geçirilmesi konusunda biz Büro Memur-Sen olarak üzerimize düşen görevi yapmaktayız. Ülke genelinde tüm üyelerimizin ve hatta üye olmayan tüm kamu personellerinin de desteği ile yapmış olduğumuz 3600 Ek Gösterge yanlışlığının düzeltilmesi amacıyla düzenlemiş olduğumuz İmza Kampanyamıza yüzde 90 civarında katılım sağlanmış olup, Tüm şube başkanlıklarımızda toplanacak olan bu dilekçeler Büro Memur-Sen Genel Merkezimiz tarafından Sayın Cumhurbaşkanımıza toplu olarak iletilecek ve 3600 Ek Göstergenin tüm kamu personelini kapsaması yönünde talepte bulunulacaktır. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin de aynı hassasiyeti göstererek bu kapsamı genişleteceğinden hiç şüphemiz yoktur."

Kaynak: AA