İşyeri Eğitimi Değerlendirme Toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen "2018 Yılı İşyeri Eğitimi Programı" ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre toplantıda konuşan ATSO Yönetim Kurulu üyesi Erol Erkan, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğini, özellikle genç nüfusta işsizlik oranının son derece yüksek olduğunu kaydetti.

ATSO olarak üniversite mezunu gençlerin doğrudan mezun oldukları sektörde çalışabilmeleri adına bir dizi proje yürüttüklerini belirten Erkan, Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bir yarıyıl zorunlu iş yeri eğitimlerini ATSO üyesi firmalarda gerçekleştirebilmeleri amacıyla 22 Ocak 2016 tarihinde 3 yıl sürecek bir protokole imza atıldığını anımsattı.

Bu yıl Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden 82, Pazarlama Bölümünden 49 olmak üzere toplam 131 öğrencinin eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıklarını ve firmalardan iş teklifi aldıklarını ifade etti.

Toplantıya, ATSO Yönetim Kurulu üyesi Erol Erkan, Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, ATSO MESEM Müdürü Tolga Cenk Türk, öğretim üyeleri Doç. Dr. Olgun Kitapçı, Doç. Dr. Ramazan Erturgut, öğretim görevlisi İsmail Karayün ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA