İnsan Ve Hayat Dergisi 100. Sayıya Ulaştı

Bünyesinde zengin yazar kadrosu barındıran dergi, Temmuz sayısından itibaren gençlere yönelik hazırlanan 'Genç Hayat' başlıklı eki ücretsiz olarak okurlarla buluşturacak.

Aktüel Kültür Dergisi "İnsan ve Hayat", 100'üncü sayısına ulaştı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere birçok yerde yayın yapan dergi, ilk sayısını 2010 yılının Mart ayında çıkardı.

Akademik ve popüler dergi anlayışını harmanlayan ve hazırladığı makaleleri uzman görüşlerine dayandıran dergi, farklı dilleri ve farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaç ediniyor.

Bünyesinde zengin yazar kadrosu barındıran dergi, Temmuz ayından itibaren gençlere yönelik hazırlanan, "Genç Hayat" başlıklı eki ücretsiz olarak okurlarla buluşturacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, İnsan ve Hayat Dergisi yayın yönetmeni Harun Özdemir, şunları kaydetti:

"Bugün dijitalleşen bir dünya var. İnsanlar her şeyi cep telefonlarından takip eder oldu. Basılı yayınlara ilgi azaldı. Fakat bütün bunların arasında okumayı seven ve sizden okunmak için bekleyişte olan insanlar da var. Biz bu yola çıkarken okurlarımıza karşı büyük sorumluluklarımız olduğunu biliyorduk. Onlara en doğru bilgileri ve ihtiyacı olan şeyleri vermeliydik. Kültür hayatının farklı kodlarını ilmek ilmek dokuduk. 100. sayıya ulaşmak bize, ülkemizde dergicilik adına insanların hayatlarına bir şeyler ulaştırabileceğimizi gösterdi."

İnsan ve Hayat Dergisi'nin koordinatörü ve yazı işleri müdürü Ümit Yüksel ise 8 yıldır aralıksız olarak çıkmaya devam eden dergi bünyesinde, toplamda 160 bin baskılı 15 kitap çıkardıklarını kaydetti.

Yüksel, derginin faaliyetlerine ilişkin, şunları dile getirdi:

"Kıbrıs, Brezilya, Nijer, Gine, Madagaskar, Nepal, Bangladeş, Brunei, Banda Açe, Singapur, Malezya, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Filipinler, Moritanya, Belçika, Mısır, Irak, Kenya, Pakistan, Gore, Cezayir, Malta, Çin, Timbuktu – Mali olmak üzere 25 farklı ülkeye araştırmacı gönderdik ve oraların yaşantısını, kültürünü ve coğrafi özelliklerini okurlarımıza sunduk. Anadolu coğrafyamıza ait 83 araştırma yazısı yayınladık. Geleceğin yazarlarına yön vermek için, 5 bin öğrenciye yazarlık atölyesi düzenledik."

Kaynak: AA