Hakkari'de VEDAŞ Ve VEPSAŞ Personeline İftar

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ile Vangölü Elektrik Perakende Satış AŞ (VEPSAŞ) Hakkari il müdürlüklerince kurum personeline yönelik iftar programı düzenlendi.

Depin mevkisinde bir lokantada düzenlenen programda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, çalışanlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yılda ortalama 25 milyon lira yatırım yapan VEDAŞ'ın büyük bir yatırımcı kuruluşa dönüştüğünü söyledi.

Özel bir bölgede hep beraber görev icra ettiklerini belirten Toprak, şunları kaydetti:

"Vali olarak benden başlamak üzere komutanlarımız, kara kuvvetlerimiz, jandarmamız, emniyet müdürlüğümüz ve bununla beraber bütün müdürlüklerimiz dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi olan Hakkari'de kendine göre bazı şartlardan dolayı zorluklarla karşılaşabiliyoruz. Biliyorsunuz coğrafi ve ulaşım zorlukları var. 30-35 senedir bizi meşgul eden bir terör meselesi var. Bunlara rağmen buralarda görev yapmak gerçekten her türlü takdire şayan bir ortam oluşturuyor. Başta askerlerimiz, polislerimiz olmak üzere sizler de en az onlar kadar fedakarca, cefakarca görev icra ediyorsunuz. Benim burada görev yaptığım 2 yıllık süre içerisinde en ücra noktalarda, en lazım olan hizmetleri ben sizlerin götürdüğüne şahit oldum."

Zorlu şartlara rağmen enerji çalışmalarını sürdüren kurumlara teşekkür eden Toprak, kentte yaşayan 285 bin vatandaşın huzur içerisinde hayatlarını devam ettirebilmeleri için büyük bir mücadele yürütüldüğüne dikkat çekti.

Son iki yılda 66 yeni üs bölgesi yapıldığına vurgu yapan Toprak, "Buraya askerimiz giderek yerleşiyor. Bu üs bölgelerinin yolunu yapıyoruz, suyunu götürüyoruz ve tabiki en önemlisi de elektriğini götürmemiz gerekiyor. Bu manada da gerek programlı yatırım içerisinde olsun, gerek program haricinde ani olarak ortaya çıkan bu ihtiyaçların giderilmesi konusunda olsun başta VEDAŞ Müdürümüz İsmail Özdemir olmak üzere şu ekibin ben gözünü kırpmadan hizmete atıldıklarına ve Mehmetçiğimizi huzura kavuşturduklarına şahit oldum." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Hakkari ziyaretine de değinen Toprak, "Benim görev yaptığım dönem içerisinde dördüncü ziyareti. Hakkari'ye ve Hakkarililere ne kadar önem verdiğinin bence çok ciddi bir göstergesi. 35'in üzerinde bakanımız ilimizi ziyaret etti. Fakat şu anda gerçekten burası Türkiye'nin gözbebeği haline geldi." ifadelerini kullandı.

VEDAŞ Genel Müdürü Osman Akyol da geleneksel hale getirdikleri iftar programına katılanlara teşekkür ederek, iftar yemeklerinin, ibadetin yerine getirilmesi, kardeşlik duygularının pekiştirilmesi ve dayanışmanın somut örneği olduğuna vurgu yaptı.

Bölgede vatandaşların memnuniyetini üst seviyelere getirecek çalışmalarda bulunduklarını belirten Akyol, şunları kaydetti:

"5 yıllık süre içerisinde ortalama 25 milyon liralık yatırımla 5 yılda 125 milyon lira yatırım planladık. Bunun 100 milyonu gerçekleşti, 25 milyon lirası bu sene içerisinde gerçekleştirilecek. İnşallah ilerleyen süreç içerisinde yatırımlarımız devam edecek. Şebekemizin ve insanımızın bunlara çok ihtiyacı var. Sayın Bakanımızın bize verdiği görev, müşteri memnuniyetini en üst seviyelere çıkarmak. Biz de Sayın Bakanımızın verdiği hedef doğrultusunda elimizden geldiğince çaba sarf ediyoruz. Sizlerin de yardımı, desteği ve bizim yanımızda olmanızı hissettirmenizle daha büyük şevk ve azimle hizmet yapıyoruz. Bu motivasyonla inşallah çok daha güzel şeyler yapacağız."

Akyol, konuşmaların ardından Toprak'a desteklerinden dolayı çini süslemeli tabak hediye etti.

Okunan dua ile son bulan programa, Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, VEPSAŞ Müdürü Murat Taş, VEDAŞ İl Müdürü İsmail Özdemir, VEPSAŞ İl Müdürü Mehmet Salih Eroğuz ve kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA