Çocuklar 'Üniversiteli' Olacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından "Çocuk Üniversitesi 2018 Yaz Okulu Programı" başlatıldı.

Merkez bünyesinde başlatılan proje kapsamında, "doğa okulu, sanal gerçeklik, eleştirel düşünce ve tıp okulu" programları açıldı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yaptığı açıklamada, yönetim ve müfredatını oluşturdukları program için kayıtları almaya başlayacaklarını söyledi.

Temmuz ayı içerisinde eğitimin başlayacağını belirten Battal, "Çocuklarımızın hem üniversiteyle tanışmasını sağlayacağız hem de alanlarında uzmanlaşmış hocalarımızın topluma daha etkin, daha güçlü ve özgüveni daha yüksek bireyler kazandırmasını sağlayacağız. Amacımız, üniversiteyi tanıtmak, içinde bulunduğumuz bilimsel, sosyal ve kültürel olaylarla ilgili bilgiler vermek, çocukları yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek ve uzmanlar kontrolünde bütün bu süreci takip etmektir." diye konuştu.

Battal, Türkiye'de birkaç üniversitede olan programın bölgede bir ilk olduğunu kaydetti.

Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Asiye Parlak da üniversiteyi toplumla bütünleştirmek, kariyer planlamalarında çocuklara destek olmak amacıyla projeyi hazırladıklarını söyledi.

Çocukları geleceğin meslekleriyle ilgili bilgilendireceklerini anlatan Parlak, programların herhangi birinde mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesi vereceklerini aktardı.

Kaynak: AA