'Afrin'de Kahraman Türk Askerleriyle Destan Yazan Bir Türkiye Var'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya: 'Hollanda'da bize yapılanları hep birlikte izlediniz. O gece bizim vatandaşlarımızla buluşmamıza izin vermediler. Niçin engel oldular? Çünkü bu ülkenin büyümesi ve gelişmesi için gece gündüz demeden çalışan, ülkenin geleceğini çok daha ileriye taşıyacak bir adam var; Recep Tayyip Erdoğan. Bugün Avrupa'da CHP'nin ve HDP'nin kampanyalarına izin verilirken AK Parti'ye yasak getirdiler' 'Bugün insansız hava araçlarını yapan bir Türkiye var, bugün sınır ötesinde Afrin'de kahraman Türk askerleriyle destan yazan bir Türkiye var. Zeytin Dalı Harekatı’nı unutmayın. Orada şehitler verdik, gazilerimiz var ama orada bu millet bir kahramanlık destanı yazdı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hollanda’da bize yapılanları hep birlikte izlediniz. O gece bizim vatandaşlarımızla buluşmamıza izin vermediler. Niçin engel oldular? Çünkü bu ülkenin büyümesi ve gelişmesi için gece gündüz demeden çalışan, ülkenin geleceğini çok daha ileriye taşıyacak bir adam var; Recep Tayyip Erdoğan. Bugün Avrupa’da CHP’nin ve HDP’nin kampanyalarına izin verilirken AK Parti’ye yasak getirdiler" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında iftar öncesinde Bayrampaşa’da Tuna Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Kaya, esnaftan seçimlerde destek istedi. Kaya’ya Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner de eşlik etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, iftarda Arda Turan Tesisleri'nde gençlerle buluştuğu programda ise 15 Temmuz’da Bayrampaşa’dan şehitler olduğunu ve kendilerini rahmetle andığını söyledi.

Kaya, 15 Temmuz’da Türkiye’nin gençlerinin tüm dünyaya bir ders verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Avrupa, Amerika, terör örgütünün ele başını alarak ve bize iade etmeyerek, buradan darbeye karışmış hain teröristlerine sığınak olarak asıl amacını ortaya koymuştur. 15 Temmuz’da milletimizin verdiği kararın ardından 16 Nisan’da bir referanduma gittik. Referandum zamanında Avrupa’ya kampanyalarımız için gitmiştik. Hollanda’da bize yapılanları hep birlikte izlediniz. O gece bizim vatandaşlarımızla buluşmamıza izin vermediler. Niçin engel oldular? Çünkü bu ülkenin büyümesi ve gelişmesi için gece gündüz demeden çalışan, ülkenin geleceğini çok daha ileriye taşıyacak bir adam var; Recep Tayyip Erdoğan. Bugün Avrupa’da CHP’nin ve HDP’nin kampanyalarına izin verilirken AK Parti’ye yasak getirdiler."

Bakan Kaya, 24 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu belirterek, sözlerini, "Bugün insansız hava araçlarını yapan bir Türkiye var, bugün sınır ötesinde Afrin’de kahraman Türk askerleriyle destan yazan bir Türkiye var. Zeytin Dalı Harekatı’nı unutmayın. Orada şehitler verdik, gazilerimiz var ama orada bu millet bir kahramanlık destanı yazdı. Terör örgütünden tamamen temizlenen bölgelere Suriyeli kardeşlerimiz gidiyor. Hem sınır güvenliğimiz sağladık hem bölgeyi terör örgütünün elinden aldık. Bugün terörle mücadelede kararlılıkla yürüyen bir Türkiye var." diye tamamladı.

Kaynak: AA