Yaylada Asayiş Jandarmaya Emanet

Adana'da sıcak havadan bunalanların akın etmesiyle, yaz aylarında nüfusu 30 bine kadar çıkan Kızıldağ Yaylası'nda oluşturulan geçici jandarma karakolu açıldı.

Yaylada Asayiş Jandarmaya Emanet
ADANA -Adana'da Karaisalı ilçesinde sıcak havadan bunalanların akın etmesiyle, yaz aylarında nüfusu 30 bine kadar çıkan Kızıldağ Yaylası'nda, geçici jandarma asayiş karakoluyla hizmet verilecek.

Vali Mahmut Demirtaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, karakolun oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Jandarmanın, ülkenin güvenliği ve huzuru için görev yaptığını anlatan Demirtaş, "Bugün çok önemli bir hizmeti yerine getiriyoruz. Geçici karakolu açıyoruz, hizmeti ayağınıza getiriyoruz. Bundan sonra inşallah evinizde çok daha rahat bir şekilde uyuyacaksınız. İş yerinize akşam çok rahat bir şekilde kilidi vurup evinize gideceksiniz, çünkü 'burada jandarmamız var' diyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın da yaz aylarında mevsim koşullarına bağlı olarak yaylada yoğun nüfus hareketliliği olduğuna işaret ederek "Bu kapsamda, yaz aylarında mevsimlik asayiş ihtiyacını karşılamak, vatandaşların jandarmaya müracaatlarını kolaylaştırmak, hizmeti vatandaşa götürmek ve meydana gelmesi muhtemel olaylara kısa sürede müdahale etmek maksadıyla geçici jandarma asayiş karakolu teşkil edilmiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, daha önce Aytaç Durak Spor Tesisleri idari binası olarak kullanılan tek katlı bina ile bir konteynerden oluşan geçici karakol, hizmete açıldı.

Karakolda ikisi rütbeli olmak üzere 8 personel görev yapacak.
Kaynak: AA