'Vitesimizi Geriye Atma Dönemi Değil'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: 'Birinci vites, ikinci, üçüncü, dördüncü vites. Şimdi Allah'ın izniyle yeni araçlarımızda beşinci vitese atıp hızla devam edeceğiz. Zaman bizim için önemli. Zaman, vitesimizi geriye atma dönemi değil, zaman ileriye gitme, yükselme, gelişme, kalkınma dönemi'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Birinci vites, ikinci, üçüncü, dördüncü vites. Şimdi Allah'ın izniyle yeni araçlarımızda beşinci vitese atıp hızla devam edeceğiz. Zaman bizim için önemli. Zaman, vitesimizi geriye atma dönemi değil, zaman ileriye gitme, yükselme, gelişme, kalkınma dönemi." dedi.

Silifke ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nde muhtarlar ile meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve kooperatiflerin temsilcileriyle bir araya gelen Elvan, yaptığı konuşmada, Yörük çocuğu olduğunu, Torosların kültürünü yakından bildiğini söyledi.

Elvan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde büyük bir yatırım hamlesi başlatıldığını vurgulayarak, buna karşı da özellikle ülke dışından karalama kampanyalarının yapıldığını dile getirdi.

Vatana ve millete hep birlikte sahip çıkılacağını ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Eğer Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar, bizim 16 yıldaki büyüme hızımızda büyüseydik bugün Türkiye'nin milli geliri 30 bin doların üzerinde olurdu ve dünyanın 7. büyük ekonomisi konumuna gelecektik. Onun için zaman bizim için çok önemli. Birinci vites, ikinci, üçüncü, dördüncü vites. Şimdi Allah'ın izniyle yeni araçlarımızda beşinci vitese atıp hızla devam edeceğiz. Zaman bizim için önemli. Zaman, vitesimizi geriye atma dönemi değil, zaman ileriye gitme, yükselme, gelişme, kalkınma dönemi."

Bakan Elvan, kent merkezinde ve ilçelerde sözünü verdikleri projeleri tek tek gerçekleştirdiklerini belirterek, ihalesine çıkılan 93 kilometre uzunluğundaki Çeşmeli-Taşucu otoyolunun temelinin bu yıl atılacağını aktardı.

İçel'de tarım ve turizmin birlikte büyüdüğü bir yapıyı hedeflediklerine işaret eden Elvan, "Büyük beton binalardan çok bize yeşilimizi, çevreyi koruyacak ekolojik turizm istiyoruz. Tarımla turizmin bir arada düşünüldüğü bir yapıyı istiyoruz." dedi.

- "Turizm İçel'de şahlanacak"

Elvan, Antalya ile İçel'i birbirine bağlayan Akdeniz Sahilyolu Projesi'nin hızla devam ettiğini bildirerek, 2 yıl içerisinde 10 tünel ile 2 viyadüğün açıldığını, çalışmalarda sadece 33 kilometrelik bir kesimin kaldığını vurguladı.

Turizme katkı sağlayacak bir diğer proje olarak Çukurova Bölgesel Havalimanını gördüklerini aktaran Kalkınma Bakanı Elvan, "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı önümüzdeki sene bitiriyoruz. Altyapı çalışmalarını bitirdik, üstyapıya da başladık. Turizm, nasıl Antalya'da şahlanmışsa Silifke merkez başta olmak üzere İçel'de de şahlanacaktır. Bunun geri dönüşü yok." ifadesini kullandı.

Elvan, Cennet-Cehennem obrukları ve Kız Kalesi gibi turizm merkezleri için de gereken çalışma ve düzenlemelerin yapıldığını sözlerine ekledi.

Daha sonra Elvan ile İçel Valisi Ali İhsan Su ve Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.

Elvan, Atayurt Hal Kompleksine de giderek esnafla sohbet etti.

Kaynak: AA