Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi, DAKA İle Ayağa Kalkacak

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 2018 Yılı Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Alt Yapı Modernizasyon Projesi” için imzalar atılacak.

DAKA’dan yapılan açıklamada, imza töreninin 6 Haziran 2018 Çarşamba günü saat 15.00’te Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muharrem Tekin’in katılımlarıyla Hakkâri Valiliğinde gerçekleştirileceği belirtildi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının yüzde 75 oranında finanse ettiği proje kapsamında Şemdinli Küçük Sanayi Sitesine (KSS) arıtma sistemi paketi kurulması, 250 metre istinat duvarı yapılması ve sondaj çalışmasıyla 50 tonluk su deposu kurulması planlanmaktadır. Proje ile sanayi sitesinin altyapısının düzenlenmesi, üretim ve hizmet sunma koşullarının iyileştirilmesi, müşteriye daha sağlıklı bir ortamda hizmet sunulması, üretimin gelişmesine katkıda bulunulması ve istihdamın arttırılması hedefleniyor.

2012 yılında kurulumuna başlanan, ancak henüz faaliyete geçmeyen Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin ilçenin değişik yerlerinde faal 50 üyesi bulunmaktadır. Ayrıca 25 üyenin başvurusu alınmış olup altyapı çalışmaları devam etmektedir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile kooperatif için tahsis edilen alan üzerinde üyeler için yeni dükkânlar yapılmaktadır. 2018 yılının Ağustos ayında bu işletmelerin faaliyete geçmesi planlanmaktadır.
Kaynak: İHA