Polis Memurundan Şehit Ailelerine Anlamlı Bağış

Muğla Emniyet Müdürlüğü Milas Bodrum Havalimanı Şube Müdürlüğünde görev yapan polisi memuru, kişisel resim sergisinden elde ettiği geliri şehit aileleri derneğine bağışladı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Milas Bodrum Havalimanı Şube Müdürlüğünde görev yapan polis memuru, kişisel resim sergisinden elde ettiği geliri şehit aileleri derneğine bağışladı.

10 Nisan Polis Haftası'nda 20 yıldır polislik yapan İsmail Utku, 18. kişisel yağlı boya resim sergisini Bodrum'da açtı.

Utku, sergilediği resimleri satışa çıkararak elde ettiği geliri de Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağışladı.

Dernekte düzenlenen törende konuşan Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, devletin ve milletin her zaman şehit yakınlarının yanında olduğunu söyledi.

Aziz şehitlerin hatıralarını yaşatıp, yakınlarına sahip çıktıklarını belirten Çetinkaya, polis memuruna yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş ise Muğla polisinin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

Polis memuru Utku'ya hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Akkuş, çalışmalarında başarılar diledi.

Utku ise 20 yıldır yağlı boya çalıştığını kaydetti.

10 Nisan Polis Haftası nedeniyle açtığı sergide 42 tablo bulunduğunu ve özellikle Türkiye haritası ve Türk bayrağının altında kucağında yaralı bir asker taşıyan Mehmetçik'in resmedildiği tablonun da yoğun ilgi gördüğünü belirten Utku, tablonun hikayesini şöyle anlattı:

"Tablodaki resmin Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan iki uzman çavuşu konu ediniyor. Zeytin Dalı Harekatı'na katılan asker kuzenimden tuvale aktaracağım resim için yaralı bir Mehmetçik'i taşıyormuş gibi fotoğraf göndermesini istedim. Fotoğraf geldikten bir süre sonra o Mehmetçikler de gazi oldu. Bu açıdan da benim için çok anlamlı."

Utku, sergilenen resimlerin büyük çoğunluğunu sattıklarını anlatarak, gelirini şehit aileleri derneğine bağışlamak istediğini, kendilerine bu anlamda yardımcı olan Emniyet Müdürü Çetinkaya ve müdür yardımcılarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sergiden elde edilen gelir, Emniyet Müdürü Çetinkaya ve Utku tarafından Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş'a teslim edildi.
Kaynak: AA