Kocaeli'den Kısa Kısa

TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği tarafından Gölcük Barbaros İlkokulu'nda "Uygulamalı Bahçe" Projesi gerçekleştirildi.

Okulda düzenlenen etkinliğe, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol ve davetliler katıldı.

Kaymakam Altıntaş, burada yaptığı konuşmada, çocuklara doğanın öneminin anlatılmasının önemine değinerek, "Biz çocuklarımızı şimdiden doğaya alıştırmak durumdayız. Burada da çocuklarımız doğayı koruyacak. Çocuklarımız koruma hususunda yaşayarak öğrenecek ve uygulayacaklar." dedi.

TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Tol da vakfın bir halk hareketi olmasının kendilerini dünyada saygın hale getirdiğini belirterek, "Buradaki amacımız çocuklarımızın toprakla birleştirmek ve üretimle tanıştırmaktır. Bundan dolayı okulumuzda yapılan uygulamalı bahçeye destek olduk." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar ve öğrenciler uygulamalı bahçede sebze fidanlarının ekimi yaptı.

- Karabacak'dan Kazım Karabekir Muhtarlığına ziyaret

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarlığını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Karabacak, ilçenin en büyük mahallesinde muhtarlığının vatandaşlara hizmet amacıyla seçimlere kadar fedakarca çalıştıklarını kaydetti.

Muhtarların, vatandaşlarla kendileri arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Karabacak, "Siz değerli muhtarlarımız, seçim sürecinde de önemli bir görev üstleniyorsunuz, işlerinizde kolaylıklar diliyorum. 24 Haziran seçimlerinde oy kullanacak tüm vatandaşlarımıza da hangi okul ve sandıkta oy kullanacaklarını muhtarlıklarımızda hazır bulunan oy pusulalarını alarak öğrenmeleri tavsiyesinde bulunuyorum." diye konuştu.

- Dünya Çevre Günü

Karamürsel'de, Ereğli Güzelkıyı İlk ve Orta Okulu tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İlçe sahilinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlik, Karamürsel Su Altı Sporları Derneği (KARSAD) dalgıçlarının denizden atık çıkarmasıyla sona erdi.

- Karaosmanoğlu'ndan dernek ziyareti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Din Görevliler Derneği Başkanı Zekeriya Acar'ı ziyaret etti.

Ziyarette derneğin yönetim yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelip, sohbet eden Karaosmanoğlu, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Dernek Başkanı Acar da ziyaretinden dolayı Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA