'HDP Adeta PKK'nın Yan Kuruluşu Gibi'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın: 'HDP adeta PKK'nın bir yan kuruluşuymuş gibi. O terör örgütünün değirmenine su taşıması, böyle bir siyaset yapması, siyasi etiğe ve siyasetin amacına aykırıdır'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "HDP adeta PKK'nın bir yan kuruluşuymuş gibi, o terör örgütünün değirmenine su taşıması böyle bir siyaset yapması, siyasi etiğe ve siyasetin amacına aykırıdır." dedi.

Aydın, beraberinde AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin ve Gençlik Kolları İl Başkanı Oğuz Mutlu ile Atatürk Bulvarı ve Sağlık Ocağı Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Batman'daki mitinginde açılan PKK'ya ait bez parçası ve terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın lehine slogan atılmasına ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Aydın, HDP'nin bir siyasi parti olduğunu ve millet adına hizmet yapması gerektiğini kavrayamadığını söyledi.

HDP'nin terör örgütüyle arasına bir türlü mesafe koyamadığını belirten Aydın, "HDP'nin yapmış olduğu siyaset aslında siyaset dışıdır. Çünkü terör örgütünün varlığı aslında siyaseti yok kılan bir şeydir. Milletin oylarıyla bir yere gelip millete hizmet etmek istiyorsanız, terörü mutlaka ortadan kaldırmanız ve terörle bağınızı kesmeniz lazım. HDP terör örgütünden bir türlü ayrılamadı ve arasına mesafe koyamadı." dedi.

Kürt vatandaşlara zarar veren ve bölge halkına zulüm eden terör örgütünün HDP'nin kendisi olduğunu aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Biz terör ile mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek zorundayız. Siyasi partilerde varlık amacına uygun hareket etmek zorundadır. Siyasetin olduğu yerde terör olmaz. Eğer terör örgütüne destek veriyorsanız, yaptığınız siyasetin anlamı kalmaz. Kendinizle çelişirsiniz. Onun için halkımız bunu görmeli. HDP adeta PKK'nın bir yan kuruluşuymuş gibi. O terör örgütünün değirmenine su taşıması, böyle bir siyaset yapması, siyasi etiğe ve siyasetin amacına aykırıdır. Halkımız bunu görüyor ve biliyor. PKK'ya karşı nasıl ki devlet kararlı ve etkili bir mücadele ortaya koyuyorsa, bunun adeta yan kuruluşu haline gelen HDP'ye de sandıkta halkımız cevabını verecektir."

Kaynak: AA