Adana'da Sağlık Hizmet Binası Hizmete Açıldı

Adana'da merkez Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan sağlık hizmet tesisi hizmete girdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Doğankent Mahallesi’nde yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi, Semt Polikliniği ve 112 Acil Servis Binası olarak hizmet verecek bina törenle açıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, Adana’nın son yıllarda önemli sağlık yatırımlarıyla buluşmasından dolayı hayli mutlu olduğunu belirterek, bu konuda desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.

Doğankent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan sağlık merkezinin, mahalle sakinlerinin sağlık hizmetleriyle buluşmasında önemli bir eksikliğini gidereceğini ifade eden Demirtaş, Yüreğir’de 100, Seyhan’da ise 150 yataklı olmak üzere iki yeni hastane yapım çalışmalarının sürdüğünü, bu hastanelerin de hizmete girmesiyle Adana’nın sağlık alanında çok önemli bir ivme kazanacağını belirtti.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de bu hizmetle mahalle sakinlerinin önemli bir eksikliğinin giderildiğini kaydetti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da Yüreğir Belediyesi olarak vatandaşların hizmetlerle buluşmasına büyük önem verdiklerini belirterek, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından 7 muayene odası, acil müdahale odası, 2 laboratuvar, radyoloji odası, 2 aşı ve bebek izleme odası bulunan Doğankent Aile Sağlığı Merkezi, Semt Polikliniği ve 112 Acil Servis Binası kurdele kesilerek açıldı.

Kaynak: AA