37. Türkiye Kitap Ve Kültür Fuarına Yoğun İlgi

Türkiye Diyanet Vakfınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin desteğiyle gerçekleştirdiği 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) desteğiyle gerçekleşen Ayasofya Sohbetleri'nde konuşacak olan yazar, şair, fikir ve kültür insanları, fuar ziyaretçileriyle buluşacak

Türkiye Diyanet Vakfınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin desteğiyle gerçekleştirdiği 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yaklaşık 300'e yakın yayınevinin sergilediği binlerce kitap, yazarların imza etkinlikleri eşliğinde fuarı ziyaret eden okuyucusuyla buluştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin yanı sıra ilçe müftülerinin de ziyaret ettiği 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, yeni konumu ve fiziki şartları itibariyle takdir topladı.

Fuarın bu yıl eğitim ve öğretim dönemiyle iç içe geçmesi, üniversite öğrencilerinin yanı sıra ilk, orta ve lise öğrencilerinin fuara katılımını artırırken, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan meydandaki dev kitap çadırında yer alan farklı dillerdeki eserler ve Kur'an-ı Kerim'ler de turistlerin ilgi odağı oluyor.

Ayrıca pek çok kitabın okuyucuya sunulduğu fuar, yazarlarında yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Bekir Develi, Abdurrahman Dilipak, Serdar Tuncer, Kadir Mısıroğlu, Leyla İpekçi, Mehmet Şevket Eygi, İhsan Süreyya Sırma, Üstün İnanç, Kemal Özer, Taşkın Tuna, Beşir Ayvazoğlu, Yusuf Bilge Büyükboyacı, Ali Ural, Mehmet Nuri Yardım, Necati Demirtaş, Büşra-Kübra Sönmezışık ve Naime Erkovan gibi yazarların gerçekleştirdiği imza ve söyleşi, kitap çadırında uzun kuyruklara yol açtı.

- Kitap fuarı, şehrin camilerinde duyuruldu

37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarının yeniden Sultanahmet'te gerçekleşmesi, yayıncıların yüzünü güldürdü.

İlk defa Sultanahmet Camisi içinde gerçekleşen fuar, son yıllarda yayıncılığın gelişmesiyle yayınevi ve yayın sayısındaki artışlar fuarın hacmini genişlettiğinden Ayasofya Meydanı'nda daha geniş ve ferah bir çadıra taşındı.

Yer değişikliğinin vurgulaması amacıyla İstanbul'un en merkezi noktalarındaki duvar panolarına ve bulvarlara asılan afişlerle duyurulması sağlanırken, tanıtım videosu başta Diyanet TV olmak üzere toplu ulaşım araçlarında bulunan ekranlardan yansıtılmaya devam ediyor.

Şehrin din görevlileri ise bu süreçte, bağlı bulundukları cami cemaatine fuara ilişkin bilgi aktararak, vatandaşları fuara davet etti.

Önümüzdeki hafta da devam edecek olan 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, 10 Haziran'a kadar önemli yazarları ağırlamaya devam edecek.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği desteğiyle gerçekleşen Ayasofya Sohbetleri'nde konuşacak olan yazar, şair, fikir ve kültür insanları, fuar ziyaretçileriyle buluşacak.
Kaynak: AA