Midyat'ta Kazanlar Yetimler Ve Şehit Aileleri İçin Kaynadı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Midyat Temsilciliğince şehit aileleri, yetimler ve engelliler için iftar programı düzenlendi. Programa, bin kişinin katıldı.

Midyat'ta Kazanlar Yetimler Ve Şehit Aileleri İçin Kaynadı
Mardin’in Midyat ilçesinde kazanlar, şehit aileleri, yetimler ve engelli vatandaşlar için kaynadı. TÜGVA İlçe Temsilciliğince, ilçedeki bin kişiye iftar yemeği verildi.

Programda iftardan önce Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için dua edildi. TÜGVA İlçe Temsilcisi Zeki Çiçek, “Böyle bir iftar programına ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Bilinçli olarak protokole yer yermedik ve çağırmadık. Çünkü gerçek ihtiyaç sahibi ve iftar programına katılmak isteyen vatandaşlarımız yer bulamama sorunu olsun istemedik. Bölgemizde çok sayıda engelli vatandaşlarımız, şehit ailelerimiz, yetim çocuklarımız var. Bizlerde TÜGVA Midyat olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduk. Bu duygu tarifsiz özellikle yetim çocukların gözlerinde gördüğümüz ışık onları, mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere. Aslında kimse aç susuz değil, onları ağırlamak ramazanın manevi havasını o hak sahipleri ile birlikte geçirmek, onların yanında olduğumuzu hissettirmek bizler için şereftir. İftarımıza katılan herkese sonsuz teşekkür ediyor, hayırların kabul olmasını diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA