İskenderun'da Çocuklar 'Oyun Karavanı' İle Buluştu

Çocuklara geleneksel oyunları tanıtmak amacıyla Çocuk Oyun ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından hazırlanan ‘Oyun Karavanı’ Hatay’ın İskenderun ilçesinde çocuklarla buluştu.

İskenderun'da Çocuklar 'Oyun Karavanı' İle Buluştu
İskenderun Anıt Alanı’nda konuşlanan oyun karavanını ziyaret ederek minik çocuklar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, sokaklarda oynanan geleneksel seksek, yakan top, çelik çomak gibi oyunları çocuklarla buluşturduklarını söyledi.



Çocukların halat çekme oyunlarına da eşlik eden Başkan Seyfi Dingil, ‘Oyun Karavanı’ ile geleneksel oyunların unutulmaması ve yeni nesillere aktarıldığını belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Proje koordinatörü ve sunucusu Koray Akdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çocuk Oyun ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Oyun Karavanı’ ile geleneksel oyunların, yeni nesillere aktarıldığı bir proje olduğunu belirterek, gittikleri her yerde çocukların, ‘Oyun Karavanı’na yoğun bir ilgi gösterdiğini söyledi.



Yapılan konuşmaların ardından çocuklar oyun müsabakaları, animasyon oyunları, ilk yardım eğitimleri, palyaço, boyama kitabı ve kalemleri, şişme oyun alanları, sinema ve animasyon gösterileri, seksek, ip atlama, çember çevirme halat çekmece, mendil kapmaca ve geleneksel sokak yarışma oyunlarını oynadılar.
Kaynak: İHA