İnce'ye 'Apolet' Tepkisi

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile ilgili açıklamalarını asla kabul etmediklerini belirtti.

İnce'ye 'Apolet' Tepkisi
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Gündüz, İnce’nin son günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli komutanlarına karşı yakışıksız bir üslup kullanarak hakarete varan söylemlerde bulunmasının Türk milletini olduğu gibi şehit ve gazi ailelerini de derinden üzdüğünü ve yaraladığını belirtti.

Daha önceki bir konuşmasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı görevden alacağını ifade eden İnce’nin şimdi de Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatları ile terörle mücadelenin en önemli komutanlarından 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’i kastederek, “Göreve gelirsem o generalin apoletlerini sökerim” şeklinde mesnetsiz ve seviyesiz açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Gündüz, bunu asla kabul etmediklerini vurguladı.

“Komutana dil uzatmak kimsenin haddi değildir”

Temel’i göreve getirenin İnce olmadığı gibi görevden alacak kişinin de kendisi olmadığına dikkat çeken Gündüz, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensupları komutanları ve generalleri yüce Türk milletine emanettir. Görev ve sorumluluğu ne olursa olsun kanunlar ve yasalar çerçevesinde görevini yaptığı müddetçe hiç kimse yüce milletimize emaneti olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına dil uzatmasına bu yüce millet asla seyirci kalmayacaktır. Metin Temel paşa ömrünü terörle ve teröristlerle mücadele ile geçirmiş 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütüne karşı canını ortaya koymuş Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatlarını çok başarılı bir şekilde yönetmiş, Doğu ve Güneydoğu’da teröristlere karşı yürütülmekte olan operasyonları başarıyla yürüten değerli ve müstesna kişiliğe sahip bir komutanımızdır. Temel paşa ömrünü verdiği terörle mücadele esnasında yanında, kucağında yüzlerce, binlerce arkadaşını şehit ve gazi vermiş bir generaldir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin dava arkadaşı olan çok değerli komutanımıza dil uzatmak kimsenin haddi de ve hakkı da değildir. Böyle değerli şahsiyetlere dil uzatanlar ilk başta biz şehit ailelerini ve gazileri karşılarında bulacaklardır” dedi.



“CHP, ordu üzerinden siyaset yapmayı bırakmalı”

Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin kullandığı dilin PKK ve FETÖ dili olduğunu savunan Gündüz, “İnce, bu açıklamalarıyla FETÖ’nün ve Kandil’in sözcülüğünü yapmış, onların ekmeğine yağ sürmüştür. Her ortamda cumhurbaşkanımızı diktatör olmakla suçlayan CHP zihniyeti ve Muharrem İnce bu söylemleri ile diktatörlüğe heveslendiklerini ve daha sorumluluk makamlarına gelmeden insanlarımıza parmak sallayarak tehdit etmeleri aslında diktatörlüğün ta kendisidir. Eskiden sıkıştıkları yerde, ‘Ordu göreve’ diyen CHP zihniyeti şimdi peygamber ocağı vasfına bürünen ordu mensuplarımıza, ‘Apoletlerini söküp görevden alacağız’ diyorlar. CHP Türk halkının gözbebeği olan ordu üzerinden siyaset yapmayı bırakmalıdır. Terörle ve teröristle çok yoğun mücadele sürdürdüğümüz bugünlerde hiç kimsenin askerimizin moral ve motivasyonu bozmaya hakkı yoktur, olmamalıdır. Yüce milletimizin bu tür yakışıksız söylemler karşısında sessizliğini koruması milletimizin asaletinden ve vakurlu duruşundan kaynaklanmaktadır. Bu aziz millet bu dili kullananları hiçbir zaman desteklememiş ve bundan sonra da desteklemeyecektir. Bu millet yeri ve zamanı geldiğinde Muharrem İnce’ye hem demokratik yollarla en güzel cevabı verecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA