Gümüşhane'deki Kayak Merkezi Yeni Sezona Yetişecek

Vali Okay Memiş: 'Süleymaniye'nin, Türkiye'deki avantajlı kayak merkezlerinden birisi olacağını düşünüyoruz'.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Süleymaniye Mahallesi'nde kurulacak kayak merkezi'nin, Türkiye'deki avantajlı kayak merkezlerinden birisi olacağını söyledi.

Memiş, Süleymaniye Kayak Merkezine ilişkin valilikte düzenlediği bilgilendirme toplantısında, tarihi mahallede yapılacak olan kayak merkezine Gümüşhaneli kayakçı Muzaffer Demirhan'ın adını vereceklerini söyledi.

Kayak merkezinin şehrin 20 yıllık hayali olduğuna işaret eden Memiş, şunları kaydetti:

"Coğrafyası ve konumu itibarıyla Türkiye'de kayalıklara kurulmuş tek iliz. Dezavantajları fırsata çevirmeyi bilmemiz lazım. Butik bir turizm şehri olma hedefimiz var. Süleymaniye'nin Türkiye'de ki avantajlı kayak merkezlerinden birisi olacağını düşünüyoruz. Süleymaniye, Türkiye'de Mardin ve Hatay'dan sonra popüler hoşgörü merkezlerinin üçüncüsü olacak. Merkeze, Türkiye'nin ilk milli olimpiyat kayakçısı olan hemşehrimiz Muzaffer Demirhan'ın adını verdik. Yeni sezona yetiştireceğiz. Süleymaniye Mahallesi'ndeki Suluhan Butik Oteli'nin de ihalesini yaptık ve ikisini eş zamanlı yapıp bitireceğiz."

Toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir de katıldı.
Kaynak: AA