Dünya Çevre Günü

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki DP World Yarımca Limanı çalışanları, Dünya Çevre Haftası kapsamında semt pazarında kumaş çanta dağıttı.

Şirket çalışanları, "Plastik Kirliliğini Yenelim" temasıyla Dünya Çevre Haftası'nda, semt pazarında alışveriş yapanlara kumaş çanta dağıttı.

DP World Yarımca Limanı Üst Yöneticisi (CEO) Kris Adams, etkinlikte yaptığı konuşmada, kurumsal kültürün gereği olarak bu farkındalığı yaratmak için çalışmalara komşularından başladıklarını bildirdi.

Çevre sorunlarını aşmak için çevre bilincini yaymak gerektiğini dikkat çeken Adams, şunları konuştu:

"Herkes komşusunu bilinçlendirirse, denizleri kurtarma yolunda önemli bir adım atmış oluruz. DP World olarak içinde çalıştığımız çevrenin bilincindeyiz. Biz liman operatörleriyiz, dolayısıyla bir deniz çevresinde çalışıyoruz. Denizlerimizi giderek daha fazla kirlettiğimiz gerçeği artık tamamen ortada. Artık kurtulmamız gereken en önemli şeylerden biri de tek kullanımlık plastikler. Çevremizi kirletiyorlar, balıklarımızı zehirliyorlar. Bu yüzden semt pazarına geldik, tek kullanımlık naylon torbalar yerine pamuklu dokumadan yapılmış çantalar dağıtıyoruz. Bunun geleceğe doğru yol alırken daha sürdürülebilir bir çözüm olduğuna inanıyoruz."

Şirket çalışanları ayrıca, Körfez ilçesindeki ilköğretim okullarına da deniz kirliğine dikkat çekmek için afişler dağıttı.

Kaynak: AA