Deprem Simülasyonu Tırı Karabük'te

Karabük'te, depremlere farkındalık kazandırmak amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) deprem simülasyonu tırı kullanıma açıldı.

Karabük AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, Karabük Kent Meydanı'nda kullanıma açılan tırla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'ye en çok zarar veren doğal afetin depremler olduğunu söyledi.

Türkiye'de en son meydana gelen yıkıcı deprem olan, Van depreminde 644 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erbay, şunları kaydetti:

"Afetler olmadan önce biz ne kadar fazla hazırlanırsak, afetlere karşı bilinçlenirsek oluşacak bir afette o kadar zarar görürüz. Zaten hiçbir tehlike zarar vermeden afet haline dönüşmez. Afetlerden kurtulmanın yolu zarar görmemektir. Zarar görmemenin başlıca amaçlarından bir tanesi de bilinçlenmektir. Bizde bu amaçla Karabüklü vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye eğitmeye çalışıyoruz. Deprem anında neler yapabiliriz, davranış şekillerini anlatmaya çalışacağız. Eğitimimiz sürekli devam edecek. Bu yüzden Afet Acil Yönetim Başkanlığından deprem simülasyon tırı şehrimize geldi. 4 gün boyunca Karabük'te kalacak olan tırda birinci gününde kent meydanında vatandaşlarımızı depremlere karşı nasıl hazırlanmaları konusunda eğitmenimiz var. Burada kendilerine gelip eğitim verecek."

Kaynak: AA