Ankara Mini Maker Faire'de Evrensel Kolej Damgası

‘Kendin Yap’ sloganıyla faaliyet gösteren Maker Hareketinin, “Ankara Mini Maker Faire” Etkinliğine 8 projeyle katılan Özel Evrensel Koleji öğrencileri projeleriyle Başkentlilerden büyük beğeni topladı.

“Kendin Yap-Do it Yourself” ve “Tüketimden üretime geçen bir nesil” sloganıyla faaliyet gösteren ‘Maker Hareketi’ birçok mucit ve proje sahibini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Konferans Merkezinde buluşturdu.

Etkinlikte yeni icatlar ortaya koymayı ve üretmeyi seven mucitlerden mühendislere, sanatçılardan bilim insanlarına kadar her yaştan insanın bir araya geldiği organizasyonda proje sahipleri, 3 bin civarında öğrenci ve ziyaretçiye sergilenenleri anlatma imkanı buldu. Ankara Mini Maker Faire’e Evrensel Kolej öğrencileri 8 projesiyle katıldı.

Etkinliğe katılan öğrenci ve projeler ise şunlardan oluşuyor:

Çağla Gürsoy ve Eylül Kıraç’ın Buzullar erimeden dendrokronoloji yöntemi ile dünyamızı tanımak için karot örnekleri üzerinden incelenmesi, Nadide Solmaz ve Ahsen Aras’ın Hava araçlarındaki pervanelerin sabit bir RPM’de döndürülmesi ,Yiğit Ege Yurdanur’ın Ses kontrollü led, Yankı Kadıoğlu’nun Engel görünce duran robot kollu uzaktan kumandalı araç , Kaçar Burcu Pınar ve Sıla Yakar’ın Arı ürünlerinin biyolojik mücadelede kullanılan trichogramma cinsi böceklerin gelişimlerine etkisi, Emircan Karael ve Adil Berkay Çoşkun’un Ekmek mayasının hünerleri, Atık su arıtımı ,Feyza Kılıç ve Zeynep Ebrar Avcıoglu’nun Patlayıcı düzeneği mikrodalga kaynakları ile uzaktan etkisiz hale getirilmesi ,Yağız Koçaş, Egemen Güner, ve Mustafa Erhan Dönmez’in Lego robot tasarımı.

Etkinlikte ayrıca Evrensel Kolejinin 4 öğrencisi Begüm Yüksel, Ceren Keleş, Özge Uzun ve Helin Ayça Harmancı organizasyon ekibi tarafından festivalde görevlendirilerek büyük başarıya imza attı.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Cavit Gürsoy başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini elde ettikleri büyük başarıdan dolayı tebrik etti.
Kaynak: İHA