Adana'daki Cinayet Davası

Adana'da "yan bakma" yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada, bir kişiyi öldürüp bir kişiyi de yaraladığı öne sürülen şahıs hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi Dr. Ali Menteşoğlu Caddesi’nde 11 Mart günü 16 yaşındaki Mehmet Şükrü Yalçın’ın bıçaklanarak öldürülmesi ve 17 yaşındaki Muratcan İsa Sincan’ın da yaralanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Yolda yürürken "yan bakma" yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada Yalçın’ı öldürdüğü, Sincan’ı da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki S.C.E. ile ilgili olarak "çocuğu kasten öldürmek, silahla kasten yaralama" suçlarından iddianame hazırlandı. Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan inceleme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, olaydan sonra kaçarken yakalanıp tutuklanan S.C.E.’nin savunmasına da yer verildi. S.C.E.’nin, yolda karşılaştıkları kişilerle tartıştıklarını, karşı taraftan bir şahsın soda şişesi çıkartıp kendisine saldırdığını belirterek, "Ben de kendimi savunmak için bıçağımı çıkartıp savurdum. Bıçağı düşürmek için Mehmet Şükrü bana tekme atmaya çalıştı. Bu sırada salladığım bıçak kasığına denk geldi." dedi.

Cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, yaralamadan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası istenen sanık S.C.E'nin yargılanması 1 Ekim’de başlayacak. Savcı, sanık hakkında olay tarihinde yaşının küçük olması nedeniyle verilecek cezada yaş indirimi uygulanmasını da talep etti.

Kaynak: AA