Manavgat'ta 'İmar Barışı' Toplantısı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, "İmar Barışı" konulu toplantı düzelendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) işbirliğiyle odanın hizmet binasında organize edilen toplantıya, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Oytun Eylem Doğmuş, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay ile vatandaşlar katıldı.

MATSO Başkanı Boztaş, burada yaptığı konuşmada, toplantıya yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, imar barışının çıkmasının çok iyi bir karar olduğunu ifade etti.

Manavgat iş dünyası ve MATSO yönetimi olarak imar barışını desteklediklerini bildiren Boztaş, "Manavgat'ta imar barışından yaklaşık 40 bin civarında konutun yararlanabileceği düşünülüyor. Bundan dolayı toplumun her kesimini ilgilendiren bir konu." diye konuştu.

Boztaş, toplantıda vatandaşın imar barışıyla ilgili başvuru aşamalarında neler yapması gerektiği, imar barışının kapsamı ve birçok konuda merak edilen konuların anlatılacağını aktardı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay ise, yapı kayıt başvuru müracaatlarının 31 Ekim'de sona ereceğini, ücret ödemelerinin ise 31 Aralık'ta son bulacağını kaydetti.

Altınay, "İl müdürlüğü olarak 24 saat hizmet veriyoruz. 10 tane masa açtık. Masa sayısını 20'ye çıkaracağız. Vatandaşlarımız işlerini e-devletten halledemiyorsa bize başvursunlar, problemlerini çözeriz." diye konuştu.

Yüksek mimar Ansu Yetiz Özden de imar barışıyla ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA