Çayıralan'da Köy Yollarına Sıcak Asfalt Yapılıyor

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde köy grup yollarında sıcak asfalt çalışmaları yürütülüyor.



AK Parti Çayıralan İlçe Başkanı Arif Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy yollarının standardını yükseleceklerini söyledi.

Özellikle grup köy yollarının ilçe merkezinden başlamak üzere sıcak asfaltla kaplanacağını vurgulayan Akpınar, "Her yıl 10 kilometre kaplama asfalt yapılacağına 2-3 kilometre sıcak asfalt yapılarak kalitenin yakalanması hedefleniyor. Bu amaçla Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde kurulan asfalt plenti de bu çalışmaya büyük katkı sağlayacaktır. 2018 yılı KÖYDES projesi kapsamında 1 Milyon 350 bin lira sıcak asfalt için kaynak aktarıldı. Sıcak asfaltın maliyeti çok yüksek. Kilometresi 450 bin lira civarında. Dolayısıyla bu yıl için 3 kilometre sıcak asfalt yapabileceğiz. Ancak 5 yıllık bir çalışmayla Çayıralan'ın bütün köy grup yolları sıcak asfaltla buluşmuş olacak." diye konuştu.

Akpınar, "Asfalt çalışması sebebiyle Çayıralan merkez-Aşağı Tekke arasındaki yolda trafik bir süreliğine tek şeritten verilecek. Bu sebeple sücürülerimizin dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA