Bayburt'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu, kentte yaz Kur'an kurslarının 224 merkezde 3 bin 243 öğrencinin katılımıyla başladığını söyledi.

Müftü Başoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl okulların tatile girmesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl farklı bir tema ile açılan yaz Kur'an kurlarının bu sene "Camide çocuk sesi vatanımın neşesi" teması ile başladığını belirtti.

Bayburt'ta açılan yaz Kur'an kurslarına öğrencilerin yoğum katılım göstermesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başoğlu, "İl genelinde yaz Kur'an kurslarımız 224 merkezde bin 377'si kız, bin 866'sı erkek olmak üzere toplam 3 bin 243 öğrenci ile kapılarını açtı. 25 Haziran tarihi itibariyle kursiyerlerine eğitim vermeye başlayan kurslarımız 17 Ağustos'a kadar iki dönem halinde devam edecek." diye konuştu.

Başoğlu, yaz Kur'an kurslarında öğrencilere Kur'an eğitiminin yanında Hazreti Muhammed'in hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin de verildiğini aktararak, "Özellikle 4-6 yaş öğrencilerimiz ile yatılı Kur'an kurslarımıza taleplerde fiziki mekanlarımızın yetersiz oluşu nedeniyle yeterli cevap veremememiz bizi üzmekte. Gelecek yıllarda planlı çalışma ile inşallah bu sorunların üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Çocukların camilerdeki sesleri ile vatana neşe kattığının altını çizen Başoğlu, şunları kaydetti:

"Öğreticilerimiz haftada beş gün ve günde üç saat olmak üzere çocuklarımızı sıkmadan, nefret ettirmeden gönüllerine girerek Kur'an-ı Kerim'i, peygamberimizin hayatını, ahlak ve inanç esasları ile milli ve dini duyguları onlara aktarma gayretindeler. Çünkü doğumdan ölüme halkımızın her an yanında olan ve onlara din hizmeti veren bizler, çocuklarımıza, gençlerimize doğru ve sahih bir şekilde, doğru yerde verilmediğinde neler olduğunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde dindar nesil diye kindar nesil yetiştiğini, İslam'ın değerlerine değil de şarlatanların menfaatlerine kıymet verdiklerini acı bir şekilde gördük."

Kaynak: AA