Kocaeli'den Kısa Kısa

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunun Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi, merkez olarak hizmet verecek.



Hastaneden yapılan açıklamada, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim sonucunda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi'nin, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi olarak hizmet vermeye hak kazandığı bildirildi.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi'nde hipnoz, akupunktur, kupa, fitoterapi tedavilerinin uygulandığı belirtilen açıklamada, bu tedavilerin dışında sülük uygulaması ve proloterapi tedavilerinin de uygulanmaya başlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, yapılan bu tedavilerin sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu mevzuatlar çerçevesinde uygulandığı aktarılarak, "Geleneksel ve tamamlayıcı tıp, fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen ya da yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir." ifadeleri kullanıldı.

- Karamürsel'de iftar programı düzenlendi

Karamürsel'de, El Sanatları Ahşap Boyama Kursu'nda eğitim gören kursiyerler, iftar programında bir araya geldi.

Tepeköy Mahallesi'ndeki merkezin bahçesinde düzenlenen iftar programına, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Usta öğretici Meliha Palas, yaptığı konuşmada, ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu ifade ederek, "Ramazan geleneğini yaşatmak ve ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla kursiyerlerimiz ve aileleriyle bu iftarı düzenliyoruz. Aynı sofranın etrafında buluşup ramazanın bereketini ve güzelliğini hep beraber yaşıyoruz." dedi.

- İzcilerden Fetih kampı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümü kapsamında kamp düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kartepe ve Aytepe kamp alanında düzenlenen Fatih ve Fetih temalı kampa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü'nün izcileri katıldı.

İstanbul'un Fethi ve Fatih Sultan Mehmed'in hayatı hakkında bilgilendirilen 150 izci, eğitimci liderler tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında mücadele etti.

Kamp kapsamında izciler, eğitimci liderlerden Matrak, Mangala, Okçuluk, Dağ Bisikleti ve Sızma dallarında uygulamalı eğitim aldı.

Kaynak: AA