'Hiç Kimsenin Askerimizin Motivasyonu Bozmaya Hakkı Yoktur'

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz: 'CHP, Türk halkının göz bebeği olan ordu üzerinden siyaset yapmayı bırakmalıdır. Terörle çok yoğun mücadele sürdürdüğümüz bugünlerde hiç kimsenin askerimizin moral ve motivasyonu bozmaya hakkı yoktur'

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Gündüz, yaptığı yazılı açıklamada, İnce'nin son günlerde TSK komutanlarına karşı yakışıksız bir üslup kullanarak hakarete varan söylemlerde bulunduğunu, bunun da şehit ve gazi ailelerini derinden üzdüğünü belirtti.

TSK mensuplarının Türk milletine emanet olduğuna işaret eden Gündüz, şunları kaydetti:

"İnce bu açıklamalarıyla FETÖ, Kandil'in sözcülüğünü yapmış, onların ekmeğine yağ sürmüştür. İnce, bu söylemleriyle diktatörlüğe heveslendiklerini ve daha sorumluluk makamlarına gelmeden insanlarımıza parmak sallayarak tehdit etmesi aslında diktatörlüğün ta kendisidir. Eskiden sıkıştıkları yerde 'Ordu göreve' diyen CHP zihniyeti, şimdi peygamber ocağı vasfına bürünen ordu mensuplarımızın 'apoletlerini söküp görevden alacağız.' diyorlar. CHP, Türk halkının göz bebeği olan ordu üzerinden siyaset yapmayı bırakmalıdır. Terörle çok yoğun mücadele sürdürdüğümüz bugünlerde hiç kimsenin askerimizin moral ve motivasyonu bozmaya hakkı yoktur. Bu millet yeri ve zamanı geldiğinde Muharrem İnce'ye demokratik yollarla en güzel cevabı verecektir."

Kaynak: AA