GÜNCELLEME - Bursa'da Parti Bayrağı Asma Gerginliği

Stant açan İYİ Parti üyeleri ile bir grup arasında arasında bayrak asma nedeniyle çıktığı iddia edilen kavga, polisin müdahalesiyle yatıştırıldıMHP VE İYİ PARTİ AÇIKLAMALARI EKLENDİ.

Bursa'da, stant açan İYİ Parti üyeleri ile bir grup arasında arasında parti bayrağı asma nedeniyle çıktığı iddia edilen kavga, polisin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Alınan bilgiye göre, Yıldırım ilçesi Emirsultan Meydanı'nda seçim standı bulunan İYİ Parti'nin üyeleri ile bir grup arasında gece yarısından sonra tartışma çıktı.

Parti bayrağı asma nedeniyle çıktığı iddia edilen tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine meydanda görevli polis ekipleri havaya uyarı ateşi açtı.

Olay, bölgeye gönderilen destek ekiplerin müdahalesiyle daha fazla büyümeden yatıştırıldı.

Kavgada bazı kişilerin hafif yaralandığı öğrenildi.

- "Hadisenin, MHP ve ülkücülerle alakası bulunmamaktadır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, üzücü hadisenin, partileri ve ülkücülerle hiçbir alakasının bulunmadığını belirtti.

Coşkun, "Bizlerin gündemi, 24 Haziran 2018 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri olup, çalışmalarımızı huzur ve barış ortamı içinde, adeta bayram coşkusuyla sürdürmekteyiz." ifadelerini kullandı.

- İYİ Parti'den açıklama

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Emirsultan Camii yanında tüm partilerin standlarının bulunduğu bölgede İYİ Parti standına "İlk Oy Hareketi" platformu mensuplarınca saldırı yapıldığı iddia edildi.

Açıklamada, olayın başkaca siyasi parti ve kuruluşla ilgisinin bulunmadığı belirtildi.
Kaynak: AA