'Edincik Altında Roro Limanı Projemiz Var'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu: 'Bütün yük kamyonları Erdek’in içinden geçiyor. Bu kamyonların Erdek’in içinden geçmemesi için Edincik altında RoRo limanı projemiz var'

BALIKESİR -Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Erdek limanı ve şehir içi trafiğinin yükünü azaltmak için Erdek Körfezi’nde bulunan Edincik'e RoRo limanı yapılmasının planlandığını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda 5 bin kişiye verilen iftar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kafaoğlu, Erdek’te limanın büyük sıkıntıda olduğunu bildiklerini ifade etti.

Bütün yük kamyonlarının Erdek’in içinden geçtiğini belirten Kafaoğlu, "Bu kamyonların Erdek’in içinden geçmemesi için Edincik altında RoRo limanı projemiz var. Liman olduğunda Marmara Adası, Avşa Adası ve Tekirdağ'a gidip gelecek olan kamyonlar bu limanı kullanacaklar." dedi.

- "25'er bin nüfuslu iki şehir oluşturulacak"

Akıllı konutla ilgili de basın mensuplarını bilgilendiren Kafaoğlu, şunları söyledi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Türkiye genelinde 3 ilde uyguladığı bir proje bu.Bir Gaziantep, bir Konya bir de Kayseri. 4'üncü il olarak da Balıkesir eklendi buna. Şehir 2023 hem bizi tarihimizden koparmayan proje, çok katlı binalar değil, öz kültürümüzle bağlantılı. Akıllı yeşil yeni kentler oluşturmak. Akıllı otoparklar, akıllı ışıklar, akıllı kavşaklar ve çok katlı olmayan bir mahalle kültürünü de içinde barındıran üniversitelerle birlikte koordine edilen 10 milyon dolarlık bir proje bu. Balıkesir'de iki ayrı nokta tespit ettik. Birincisi Erdek'e bağlı Tatlısu mahallesinde bir arazi. 730 dekarlık bir alan. Balıkesir merkezde de Gaziosmanpaşa mevkisinde bir alan. İkisi üzerinde de bakanlıklar gelip incelemelerini yaptılar. Buraları hazine arazisi olduğu için buraların rezerv alanı olarak ilan edilmesi gerekiyor. Bittiğinde belediyemize devredilecek. Belediyede muhtemelen Baltok marifetiyle ve yüklenici firmalarla 25'er bin nüfuslu iki şehir oluşturacak."

Balıkesirspor ve Bandırmaspor'a imkanlar ölçüsünde desteğe ve yardıma devam edeceklerini dile getiren Kafaoğlu, hedeflerinin iki kulübü de mali sıkıntıdan kurtarmak olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA