CHP Serik İlçe Başkanı'na Partilisinden Saldırı Girişimi

CHP Serik ilçe Başkanı Abdullah Akbaba, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın dayısı olan İ.Y'nin bıçaklı saldırı girişimine maruz kaldığı yönünde polise şikayetçi oldu

CHP Serik ilçe Başkanı Abdullah Akbaba, CHP seçim bürosunda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da dayısı olan partilinin bıçaklı saldırı girişimine uğradığını bildirdi. Akbaba, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Merkez Mahallesi Çeşme Sokak'ta bulunan seçim bürosunda, dün öğle saatlerinde İ.Y. (57) isimli partili tarafından kendisine bıçaklı saldırı girişiminde bulunulduğunu belirtti.

Olayın partililerle seçim bürosunda bulunduğu sırada gerçekleştiğini ifade eden Akbaba, şunları kaydetti:

"Eski Antalya milletvekilimiz Tuncay Ercenk seçim çalışmaları için seçim büromuza geldi. Kendisini karşılamak için ayağa kalktım. O sırada arkamdan birisi omzuma yumruk vurdu. Döndüm baktım İ.Y. isimli şahıs. Kendisine 'Neden vurdun?' diye sorduğumda bana ağza alınmayacak küfür etmeye başladı. O sırada elinde de beyaz saplı, 15 santimetre uzunluğunda bir bıçak vardı. Bıçağı bana doğru sallayarak saplamak istedi, ben de o sırada koluna vurdum bıçağı elinden yere düşürttüm. Bu şahıs beni öldürmek istedi. Bundan dolayı bir polemik yaşadık. Bu şahıs Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da dayısıdır. Kendisinin sağlık problemleri var. Olay sonrası Emniyet Müdürlüğüne giderek şahıstan şikayetçi oldum."

Bu arada Akbaba'nın şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan İ.Y, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Şüpheli İ.Y'nin emniyette verdiği ifadesinde, "Akbaba bana 'Seçim bürosuna niye geliyorsun?' dedi. Bunun dışında birkaç yerde de yeğenim Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal hakkında ileri geri konuşmuş. O yüzden tartıştık." diye ifade verdiği öğrenildi.
Kaynak: AA