Yaz Spor Okulları Açıldı

Kırıkkale'de 2018 yılı yaz spor okulları düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, bir eğitim ve öğretim yılını geride bıraktıklarına belirterek, çocukların uzunca bir süre yaz tatilinde olacaklarını söyledi.

Bu tatili en iyi şekilde değerlendirmenin yolunun Gençlik Hizmetleri ve Sor İl Müdürlüğünce açılan yaz okulları olduğunu ifade eden Haktankaçmaz, "Birçok branşta açılan bu kurslarda hem Kırıkkale'den yetenekli çocukları keşfetmek, hem onların çok güzel toplumlarda olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Gençlerimiz ve ailelerimizin bu yaz spor okullarına katılmalarını tavsiye ediyorum. Burada bilmediğimiz, ismini duymadığımız birçok spor dalı var. İnşallah bu spor dallarında da yeni şampiyonlar çıkaracağız. Burada yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar edineceksiniz ve bu edindiğiniz arkadaşlıkları ve dostlukları iyi değerlendirirsiniz." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir de çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla 30 branşta, 35 antrenör eşliğinde kursların açıldığını belirtti.

Şu ana kadar 4 bin 152 çocuğun kayıt yaptırdığını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Spor, bir yaşam kültürüdür. Bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetindedir. Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tespit ederek eğitim, öğretim döneminde de devamı sağlanacaktır. Amacımız çocuk ve gençlerin bilgi, beceri ve sosyal faaliyetlerini geliştirmek ve bu sayede gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır. Ayrıca sportif faaliyetlerle milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen ve ona göre davranan, kendini kontrol edebilen, başkalarına karşı saygılı, ölçülü ve planlı bir şekilde çalışan, rekabet içerisinde birlikte iş yapmaktan hoşlanan, yapıcı, yaratıcı ve üretici bireyler yetiştirmektir."

Protokol üyeleri, çok sayıda öğrenciyle velinin katıldığı tören, öğrencilerin spor gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA