Yayladağılılar, Suriyelilere Ensar Oluyor

Suriye’deki iç savaşın başından bu yana nüfusunun 2 katı Suriyeliyi misafir eden Hatay’ın Yayladağı ilçesinde vatandaşlar, Suriyelilerle kardeşçe yaşıyor.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin Türkiye’ye ilk olarak Yayladağı’ndan giriş yaptıklarını, dolayısıyla Suriyelilerle ekmeğini paylaşan ilk ilçenin Yayladağı olduğunu kaydetti.

Son günlerde çeşitli siyasi liderler tarafından Suriyelilere yönelik yazılı ve görsel basında sarf edilen sözlerin son derece üzücü olduğunu dile getiren Başkan Kalkan, iki ülke insanlarının aralarındaki bağın yüzlerce yıl öncesine dayandığını, Yayladağı’nın, sevginin, barışın ve hoşgörünün merkezi olmaya devam edeceğini belirtti.

İlçe halkının Suriyelilerle kardeşçe yaşadığını belirten Kalkan, şöyle devam etti:

"Zulme değil barışa ve kardeşliğe selam duralım, gelin hep beraber barışın ve kardeşliğin şehri Yayladağı’ndan, Suriyeli misafirlerin ülkemize ilk giriş yaptığı Güveççi mahallemizden barış çağrısı yapalım. Konuştuğumuz bütün Suriyeliler ilk fırsatta bir an evvel ülkelerine dönmek istiyor. Savaşın bir an önce son bulmasını, evlerinde bağlarında bahçelerinde huzur içerisinde yaşamak istiyorlar. Bülbülü altın kafese koymuşlar illa vatanım demiş."

Güveççi Mahallesi muhtarı Ferit Utanç ise, Suriyeli misafirlere ensar olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA