Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda Yıkım Başladı

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda yıkım işlemi başladı.

2011 yılında yaşanan 7,2 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından hasar gören şehir stadyumunda yeni tribünlerin yapılması için yıkım işlemi başladı.

Geçici olarak yapılacak portatif tribünlerin ardından kentte yapılacak olan yeni stadyumun hizmete girmesiyle, geçici hizmet veren stadyumun yeri Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek.

Gerçekleştirilen yıkımla ilgili Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yeni stadyumun yapımını bitene kadar mevcut stadyumun tadilata alındığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İpekyolu Caddesi kenarında konuşlu stadın, ihtiyaca cevap veremez hale gelen kapalı tribünlerinin yanı sıra, 75. Yıl Spor Salonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü eski hizmet binasının yıkım işlemlerine başlandı. Yıkılan kapalı tribünün yerine, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 bin kişilik portatif tribün, tribünlerin altınaysa yeni soyunma odaları yapılacak."

Edremit ilçesinde yapılan yeni stadyumun ardından mevcut portatif tribünlerin söküleceği belirtilen açıklamada, "Sökülen portatif tribünler ihtiyaç duyulan bir ilçemizde değerlendirilecek. Yıkılan stadın yerine ise Spor Genel Müdürlüğünce Millet Bahçesi yaptırılarak halkımızın hizmetine sunulacak." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA