Uzmanlardan Sınava Girecek Öğrencilere Uyarı Açıklaması 'Gaz Yapacak Yiyeceklerden Uzak Durun'

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren üniversite sınavlarına saatler kala uzmanlar sınava girecek öğrencileri uyardı. Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü, Türk Psikolojik Danışma Derneği Aydın Şube Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Süleyman Çokay, sınav öncesi dengeli ve bilinçli beslenmenin başarıda önemli rol oynadığını söyledi.

Uzmanlardan Sınava Girecek Öğrencilere Uyarı Açıklaması 'Gaz Yapacak Yiyeceklerden Uzak Durun'
Üniversite sınavına saatler kala sınava girecek öğrencilerin yanı sıra ailelerine de tavsiyelerde bulunan Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü, Türk Psikolojik Danışma Derneği Aydın Şube Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Süleyman Çokay, üniversite sınavına girecek adayların sınav nedeniyle beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.



“Sınavdan önceki son gün nasıl beslenmeli?”

Sınava saatler kaldığını ve özellikle sınavın yaşandığı saatlerde gaz yapacak ve rahatsızlık verecek gıdalardan uzak durulmasını tavsiye eden Çokay, “Sınavdan bir gün önce sindirim ve hazımsızlık gibi şikayetler yaşamamak için kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi gaz yapıcı besinlerin tüketilmemesi gerekiyor. Yine sınavdan bir gün önce herhangi bir besin alerjisine karşın şimdiye kadar hiç yenmemiş herhangi bir besinin de tüketilmemesini öneriyoruz. Açıkta ve sokakta satılan yiyeceklerden uzak durulmasını tavsiye ediyoruz. Aşırı çay, kahve ve gazlı içecek tüketiminden de kaçınılmalıdır. Sınavda yaşanan gaz sıkıntısı öğrencinin başarısını olumsuz etkiler” diye konuştu.

Kaynak: İHA