Ürdün Dışişleri Bakanı Açıklaması 'Uluslararası Toplum Suriyelilere Kendi Topraklarında Yardım İçin Bir Mekanizma Bulsun'

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede Ürdün’ün Suriye’nin güneyinde ateşkes sağlanması için gayret ve temaslarını sürdürdüğünü, ülkesindeki Suriyeli mültecilere koruma ve destek sağladıklarını söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Açıklaması 'Uluslararası Toplum Suriyelilere Kendi Topraklarında Yardım İçin Bir Mekanizma Bulsun'
Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Filistin’deki gelişmeler hakkında görüştü. Safadi, uluslararası toplumun Suriye halkına karşı sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, Ürdün’ün ülkede bulunan Suriyelilere destek vermeye devam edeceğini, başkalarının da bu sorumluğu üstlenmeleri gerektiğini dile getirdi.

Safadi bölgede kapsamlı ve nihai barışın sağlanmasının tek yolunun İsrail’in Filistin topraklarını işgale son vermesi ve Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğini söyledi.

Safadi ve Gutteres, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansı UNRWA’nın desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Safadi yayımladığı basın açıklamasında Suriye’nin güneyinde barışın sağlanması için Ürdün’ün ilgili taraflarla irtibat halinde bulunduğunu belirtti.

Safadi Ürdün’de bir milyon 300 bin Suriyeli mültecinin bulunduğuna işaret ederek, Suriye’deki savaşın durmasını istediğini belirtti.

Gerilimi azaltılmış bölge anlaşmasını desteklediklerini, ülkelerinde bir milyon 300 bin Suriyeli mülteci bulunduğunu hatırlatan Safadi, uluslararası toplumun Suriyelilere kendi topraklarında korunma sağlanması için bir mekanizme bulunması çağrısı yaptı.

Safadi ve Guterres, Ürdün’deki mültecilerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda Ürdün Krallığı ile Birleşmiş Milletler arasında güçlük ortaklığın bulunduğuna vurgu yaptı.
Kaynak: İHA